Eylül ayı zamlarla başlıyor! Sigara fiyatları sonrasında alkol ürünlerine de okkalı zam iddiası

Sigara zammı sonrası yeni bir zam haberi de alkol fiyatları için verildi. Alkole zam var mı, votka, bira, viski, rakı fiyatları zamlanacak mı, ne zaman yeni zam gelir?
Eylül ayı zamlarla başlıyor! Sigara fiyatları sonrasında alkol ürünlerine de okkalı zam iddiası

Hatırlanacağı üzere geride bıraktığımız günlerde sigara fiyatlarına zam haberi verilmiş, zam haberi sigara tiryakilerini üzmüştü. Sigara zammı sonrası yeni zam haberi ise alkollü içecekler için verildi. Alkollü içecek grubu için de ortalama yüzde 15-20 oranında zam yapılacağı iddia edildi. 

Sigara fiyatlarına zam haberi Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar tarafından verilirken alkollü içecekler grubuna zam haberini ise Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş verdi. Peki, biraya, rakıya, viskiye yeni zam var mı, zam gelecek mi, ne kadar zam bekleniyor?

SİGARA FİYATLARINA ZAM VAR MI, EYLÜL AYINDA YENİ TÜTÜN MAMULLERİ ZAMMI OLACAK MI?

Evet, Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar tarafından yapılan son dakika açıklaması ile sigara fiyatlarına zam geleceği ilan edilmişti. Sigara fiyatlarına 9 TL zam geleceği haberi sosyal medyada büyük yankı uyandırırken Dündar yaptığı açıklamasında zammın geleceğini doğrularken zam tutarını ise "Sigaraya geçtiğimiz günlerde 2 lira zam yapıldı. Aslında 4 lira zam yapılacaktı ama firmalar 2 lirasını sübvanse etti. Sübvanse edilen 2 liranın zam olarak yansımasını bekliyoruz" diyerek 2 TL olarak ilan etmişti. 

ALKOLE ZAM GELECEK Mİ SON DAKİKA 2022? RAKIYA, BİRAYA, VİSKİYE YENİ ZAM VAR MI?

Özgür Aybaş konu hakkında sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Zam ‼️ Mey Diego grubu Bayilere zam geçişi mesajı atıyor. Muhtemelen Bira çeşitlerinde de Eylül’ün ilk haftası zam geçişi olacak Beklenen Zam oranı % 15/20 aralığı umarım gelmez" diyerek bira çeşitlerinde de zam geleceğini duyurdu. 

Zam haberi hakkında ise üretici firmalar tarafından henüz resmi açıklama yapılmadı. Eylül ayının ilk 15 günlük döneminde pek çok üründe yoğun zam beklentisi oluştu.