EYT, Dolar, Maaş, Ek Gösterge, Enflasyon! Bu Pazar Seçim Olsa Kim Kazanır?

Pazar günü seçim olsa hangi partiyi desteklersiniz? Sorusuna bir anket araştırma şirketi daha yanıt aradı. İşte savaş, eyt, ek gösterge, maaş, dolar, enflasyon başlıklarına göre verilen yanıtlar.
EYT, Dolar, Maaş, Ek Gösterge, Enflasyon! Bu Pazar Seçim Olsa Kim Kazanır?

Mart 2022 dönemi hem dünya gündeminin hemde Türkiye gündeminin oldukça hareketli ve yoğun geçtiği bir süreç oluyor. Bu döneme damgasını vuran gelişme Rusya'nın Ukrayna'yı işgal savaşı olurken Türkiye'nin üstlendiği diplomosi misyonu dünyanın her ülkesinde konuşuluyor.

Yurtiçinde de yüksek enflasyon oranları ve artan fiyatlar gündemin en önemli başlığı konumunda. Bu gelişmelerin dışında ayrıca alım gücünün azalması, gıda ürünlerine ilişkin gelişmeler, maaşlar, eyt, 3600 ek gösterge yasası, çeşitli alanlarda getirilen düzenlemeler konuşuluyor.

SON ANKET SONUÇLARINA GÖRE BİRİNCİ PARTİ

Hem gündem başlıklarının hemde ekonomi konularının oldukça yoğun konuşulduğu bu dönemde ALF Araştırma Şirketi bir anket düzenledi. Şirketten yapılan açıklamda 51 şehirde gerçekleştirilen anket araştırmasına toplam 3200 kişi katıldı.

Ankete katılan katılımcılara ise tek soruldu. "Bu Pazar Seçim Olsa hangi Partiye Oy Verirsiniz?" Şirket yapmış olduğu araştırma sonuçlarını daha sonra kamuoyu ile paylaştı. Şirketin açıkladığı verilere göre AK Parti birinci parti olmasına rağmen oy oranı yüzde 30'un altına düştü.

3200 kişilik ankette ayrıca Ahmet Davutoğlu'nun Gelecek Partisi ile Ali Babacan'ın DEVA Partisi'nin bir atılım yaptıkları görülüyor. İşte ALF Araştırma Şirketinin ilan ettiği oy oranları.

Ankete göre; AK Parti'nin oy oranı yüzde 28,7 olarak açıklandı. Cumhur İttifakında yer alan diğer parti MHP'nin oyu ise yüzde 8,1 olarak duyuruldu. CHP yüzde 24,1 oy alırken ittifak ortağı İYİ Parti yüzde 16,1 oy topladı. HDP'nin oyu 8.4, DEVA Partisi'nin oyu yüzde 4,1, Gelecek Partisi'nin oy oranı ise yüzde 3,6 olarak tahmin edildi.

Saadet Partisi yüzde 1,6, Mustafa Sarıgül'ün partisi Türkiye Değişim Partisi yüzde 1,5'le listede yer alan diğer partiler oldu.