Fahrettin Koca'dan Şanlıurfa'ya sakın şebeke suyunu içmeyin uyarısı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca deprem felaketinin ardından sel felaketine maruz kalan Şanlıurfa için içme suyu uyarısı yaptı. Şebeke suyu konusunda vatandaşları ikaz eden Bakan Fahrettin Koca çok dikkatli olunması gerektiğini söyledi.
Fahrettin Koca'dan Şanlıurfa'ya sakın şebeke suyunu içmeyin uyarısı!

Türkiye’de felaketler ardı ardına gelmeye devam ediyor. Deprem felaketinden etkilenen kentlerden olan Şanlıurfa bunun üzerine bir de sel felaketi ile karşı karşıya kaldı. Sel felaketinin ardından kentte su sorunu yaşanmaya başlandı. Bu su sorunu çeşitli yöntemlerle aşılmaya çalışılırken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca vatandaşlara yönelik çok önemli bir uyarıda bulundu.

ŞEBEKE SUYU İÇİLMEMELİ!

Şanlıurfa’daki vatandaşlara yönelik bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Şanlıurfa’ya şebeke suyu verilmeye başlandı. Arıtma tesislerinden geçerek evlere ulaşsa da, şebeke suyu, bir süreliğine sadece genel amaçlar için kullanılmaya elverişlidir. Şebeke suyu, yapılacak yeni açıklamaya kadar, içme suyu olarak kullanılmamalıdır.” dedi.

Fahrettin Koca'dan Şanlıurfa'ya sakın şebeke suyunu içmeyin uyarısı!

SU VERİLDİ AMA İÇİLEBİLİR DEĞİL!

Şanlıurfa’da yaşanan sel felaketinin ardından kentte su şebekesinde bir süre su verilememişti. Sel sularının şebeke suyuna karışması ve arıtma yapılamamasından dolayı çalışmalar yoğunlaştırılmıştı. Bugün şebeke suyu vatandaşlara verilmeye başlandı. Şebekeden verilen su arıtma tesislerinden geçiyor. Ancak sel felaketinin ardından şebeke suyunda sızıntı olabiliyor. Bu sızan su da insan sağlığına olumsuz etki yapacak nitelikler barındırabiliyor.

SU İÇİLEBİLİR AÇIKLAMASI YAPILACAK

Sağlık Baklanı Fahrettin Koca kentte sudan kaynaklı bir salgın hastalığın ortaya çıkmaması için vatandaşlara şebeke suyunu içme suyu olarak kullanmamalarını tavsiye etti. Şebeke suyunun genel amaçlarla kullanılabileceğini açıklayan Fahrettin Koca kesinlikle içilmemesini istedi. Şanlıurfa’da şebeke suyunun ne zaman içilmeye başlanacağı ise yapılacak kontrollerin ardından belli olacak. Çeşitli örnekler alınarak suda sızıntı olup olmadığına dair testler yapılıyor. Sağlıklı bir sonuç alınabildiğinde vatandaşlara şebeke suyunun içilebileceğine dair ikinci bir duyuru yapılması bekleniyor.