Forvet arayışını sürdüren Fenerbahçe, gözünü ezeli rakibinin golcüsüne dikti!

Lige istediği gibi bir başlangıç yapamayan Fenerbahçe’de forvet hattına çıkarma başlatıldı. Forvet arayışlarını sürdüren sarı lacivertli ekipte son dakika transfer gelişmesi yaşandı!
Forvet arayışını sürdüren Fenerbahçe, gözünü ezeli rakibinin golcüsüne dikti!

Şampiyonlar Ligi macerasında Ukrayna ekibi Dinamo Kiev ile karşı karşıya gelen ve Şampiyonlar Ligi’ne havlu atan Fenerbahçe, sezon arasında transfer çalışmalarını hızlandırdı. Yeni sezon öncesi en fazla transfer gerçekleştiren takımlardan biri olan Fenerbahçe’de taraftarın gözü kulağı forvet hattına yapılacak olan takviyede. Birçok bölgeye yepyeni isimleri getiren Fenerbahçe’de forvet transferi için çalışmalar devam ediyor. Süper Lig’e Ümraniyespor karşısında aldığı beraberlik ile başlayan Fenerbahçe’nin golcü arayışında son dakika gelişmesi yaşandı. Takımdan ayrılması beklenen Mbwana Samatta ile ilgili yaşanan gelişme sonrası gözler transfer gelişmelerine çevrildi. İşte detaylar…

SAMATTA ESKİ TAKIMIYLA ANLAŞTI

Fenerbahçe yeni sezon öncesi kadrosuna birçok yeni ismi dahil etti. Jorge Jesus’un teknik direktörlüğünde Süper Lig’e istediği gibi bir başlangıç yapamayan ve evinde Ümraniyespor ile 3-3 berabere kalan Fenerbahçe’de gözler bir süredir forvet transferindeydi. Sarı lacivertli ekipte, takımdan ayrılması beklenen Mbwana Samatta ile ilgili sıcak bir son dakika gelişmesi yaşandı. 29 yaşındaki Tanzanyalı futbolcu, eski takımı Genk ile anlaşmaya vardı. Eğer Fenerbahçe ve Genk, Samatta konusunda anlaşmaya varırsa, Samatta yeni sezonda Belçika ekibinde kiralık olarak forma giyecek. Samatta, kariyerindeki en büyük çıkışı Genk forması ile yakalamıştı.

FENERBAHÇE’DE BATSHUAYI OPERASYONU

Forvet arayışını sürdüren Fenerbahçe, gözünü ezeli rakibinin golcüsüne dikti!

2016-2020 yılları arasında Genk forması giyen, 2021 sezonunda Royal Antwerp’te kiralık olarak oynayan Samatta’nın Genk ile anlaşma sağlamasıyla forvet transfer çalışmalarında Fenerbahçe’de kritik bir gelişme daha yaşandı. Sarı lacivertli ekip, santrafor arayışları için gözünü rakibi Beşiktaş’ın golcüsü Batshuayi’ye çevirdi. Siya beyazlı formayı giyen Batshuayi’nin, Fenerbahçe’nin gündeminde olduğu öğrenildi. Bonservisi hala Chelsea’de bulunan Batshuayi’nin Fenerbahçe’ye önerildiği öğrenildi.

39 MİLYON EURO’YA CHELSEA’YE GİTMİŞTİ

Beşiktaş forması giyen golcünün İngiliz ekibi Chelsea ile 1 yıllık kontratı kaldı. Fenerbahçe’nin, Belçikalı golcü için çalışmalara başladığı öğrenilirken, alternatif forvet arayışlarının da devam ettiği belirtildi. 2016 yılında Marsilya’dan Chelsea’ye 39 milyon Euro ile transfer olan Batshuayi, kariyerinde Dortmund, Valencia, Crystal Palace ve Beşiktaş formaları da giydi.