Fotoğrafları Tepki Çeken Öğretmenler Açığa Alındı

4 öğretmenin Erzurum'da Türkçe ve Kürtçe yazılı tabelanın önünde çekilen fotoğrafları tepki çekmişti. Açılan soruşturma neticesinde 4 öğretmen açığa alındı.
Fotoğrafları Tepki Çeken Öğretmenler Açığa Alındı

Erzurum Karayazı'da dört öğretmen, yol tabelasının önünde çektikleri fotoğrafları sosyal medyada paylaştı. Kısa sürede sosyal medyada yayılan görüntüler tepki çekti. Bu paylaşım nedeniyle 4 öğretmen hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında öğretmenler ile ilgili karar verildi.

Fotoğrafları Tepki Çeken Öğretmenler Açığa Alındı

İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Çiçek, konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Çiçek açıklamasında, ilçe girişinde bulunan tabelanın önünde çekilen fotoğraflarını yayınlayan öğretmenler hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldığını anımsattı. Tahkikat sonuçlanana kadar öğretmenlerin açığa alındığı bilgisini paylaştı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Çiçek, sosyal medya paylaşımında: “Kişisel sosyal medya hesaplarında ilçe giriş tabelası önünde yayınlamış oldukları görselde dolayı öğretmenler hakkında adli ve idari işlem başlatılmış olup tahkikat sonuçlanana kadar kendileri açığa alınmışlardır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” ifadelerini kullandı.

Fotoğrafları Tepki Çeken Öğretmenler Açığa Alındı

İlçe girişindeki tabelada hem Türkçe hem de Kürtçe Hoş Geldiniz yazıyor. Tabelanın önünde uygunsuz fotoğraf çekilen 4 öğretmen, bu görüntüleri sosyal medyada paylaşmıştı. 3 Mayıs 2022 tarihinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hem adli hem idari soruşturma başlatılmıştı.

TAYİN SEVİNCİ NEDENİYLE PAYLAŞTIK
Fotoğrafa gelen tepkiler üzerine öğretmenler, fotoğrafın ve fotoğraf üzerindeki yazının tayin sevinci kaynaklı olduğunu, hakaretin Kürtçe 'ye yönelik olmadığını, tayin dönemine yaklaşıldığı için tekrar Karayazı'ya dönmeyeceklerini vurgulamak istediklerini söyleyerek savunma yaptılar. Öte yandan Mardin ve Diyarbakır Barolarından da açıklama yapılarak paylaşımın nefret ve ayrımcılık suçu oluşturması nedeniyle suç duyurusunda bulunulacağı, sürecin yakından takip edileceği belirtilmişti.

Emlak365.com