Galatasaray Okan Buruk ile Tarihi Seriye Yürüyor

Galatasaray çok da iyi başlayamadığı sezonun ilk yarısını lider kapatmayı başardı. Son 8 maçının tamamını kazanan sarı kırmızılar, bu akşam oynanan Antalyaspor maçını da kazanarak seriyi 9 maça çıkardı. Okan Buruk haftaya oynanacak olan Giresunspor maçını da kazanırsa Galatasaray tarihine geçecek.
Galatasaray Okan Buruk ile Tarihi Seriye Yürüyor

Galatasaray sezona ciddi bir gol sıkıntısıyla başladı. Yıldızlarının adaptasyon sürecini atlatmasıyla birlikte bir anda adeta vites artıran Galatasaray, liderlik koltuğuna oturdu. Tam 10 maçtır mağlubiyet yüzü görmeyen sarı kırmızılılar, Okan Buruk yönetiminde son 9 maçını da kazandı. 

Sezon başında takımın başına getirilen Okan Buruk, Galatasaray tarihine geçmek üzere. Süper Lig'de gelecek hafta Giresun deplasmanına gidecek olan sarı kırmızılı takım bu maçı da kazanması durumunda Süper Lig tarihinde ilk kez 10 maç üst üste kazanmış olacak. Futbolculuk döneminde de Galatasaray'ın efsanelerinden biri olan Okan Buruk, böylelikle Adını Galatasaray tarihine altın harflerle yazdıracak.

Galatasaray Durdurulamıyor

Sezona istediği gibi bir başlangıç yapamayan, ilk 4 karşılaşmasında sadece 2 gol bulabilen Galatasaray bir açıldı pir açıldı. Evinde Alnyaspor ile oynadığı karşılaşmada alınan 2-2'lik beraberlikle birlikte 10 maçtır yenilgi yüzü görmeyen sarı kırmızılı ekip inanılmaz bir seri yakaladı. Son 9 maçının tamamını kazanan Galatasaray tarihi rekora koşuyor. 

Ziraat Türkiye Kupası da dahil olmak üzere son 12 maçının tamamını kazanmayı başaran sarı kırmızılı takım, bu sayıyla rekor kırdı bile. 64 yıl sonra ilk defa 12 maç üst üste kazandı. Rakip tanımaksızın üst üste galibiyetler almaya devam eden sarı kırmızılarda takım içinde her şey yolunda. 

Okan Buruk Tarihe Geçmek Üzere

Türk takımlarının kulüp düzeyinde elde ettiği en büyük başarı olan UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupa'yı kazanan Galatasaray'ın o dönemki kadrosunda Okan Buruk da yer alıyordu. Bu yönüyle zaten adını sarı kırmızılı takımın tarihine yazdıran Okan Buruk, şimdi de efsanesi olduğu kulübün teknik direktörü olarak bir daha tarih yazmaya çok yakın.

Galatasaray tarihinde bu güne kadar üst üste 10 lig maçı kazanamadı. Okan Buruk yönetiminde bu sezon oldukça büyük bir çıkış yakalayan Galatasaray bu akşam oynanan Antalyaspor maçı ile birlikte galibiyet serisini 9 maça çıkarmış durumda. 

Bir sonraki hafta Süper Lig'de Giresunspor ile karşılaşacak olan sarı kırmızılı ekip, deplasmanda galip gelmesi durumunda tarihi rekoru kıracak. Dolayısıyla Okan Buruk da bu başarının baş mimarı olarak tarihe geçmiş olacak.