Galip Öztürk kimdir, ne iş yapıyor, neden gözaltına alındı?

Gürcistan'da özel harekat polisleri tarafından düzenlenen operasyon ile Galip Öztürk'ün gözaltına alındığı açıklandı. Galip Öz
Galip Öztürk kimdir, ne iş yapıyor, neden gözaltına alındı?

Bugünün en çok araştırılan konularından biri Galip Öztürk oldu. Metro Şirketler Grubu'nun sahibi olan Galip Öztürk'ün dün akşam saatlerinde Gürcistan'da tutuklandığı haberi gündeme bomba gibi düştü. Bu haberden sonra birçok kişi Galip Öztürk kimdir, neden gözaltına alındı, suçu ne gibi soruların yanıtını araştırmaya başladı. İşte Galip Öztürk hakkında bilgiler.

Galip Öztürk neden gözaltına alındı?

Metro Şirketler Grubu'nun sahibi olan Galip Öztürk, vergi kaçakçılığı, evrakta sahtecilik ve yasadışı gelirin yasallaştırılması şüphesi ile gözaltına alındı. Daha önce Yargıtay tarafından onanan ' adam öldürmeye azmettirmek ' suçu sebebiyle müebbet hapis cezası alan Öztürk, yurtdışına kaçmıştı.

22 yıl öncesine dayanan bir olay nedeniyle müebbet hapis cezası alan Öztürk'ün Gürcistan'daki ofisine özel harekat polisleri eşliğinde baskın düzenledi.

Gürcistan'ın Batum kentinde gözaltına alınan Galip Öztürk ile ilgili olarak Gürcistan Maliye Bakanlığı'ndan açıklama yapıldı. Açıklamada, vergi kaçakçılığı, evrakta sahtecilik ve yasadışı gelirin yasallaştırılmasıyla ilgili muhtemel gerçeklerin araştırıldığı sırada maddi delillerle birlikte çok miktarda para ile uyuşturucu ve psikotrop maddeler bulunduğu ve el konulduğu ifade edildi.

Galip Öztürk kimdir?

Galip Öztürk, 19 Nisan 1965 yılında Samsun'un Ayvacık ilçesinde doğmuştur. Gürcistan vatandaşı olan Galip Öztürk, turizm, seyahat ve et ürünleri alanlarında faaliyet gösteren Metro şirketler grubunun sahibidir. İlk evliliğinden 4 oğlu ve 4 kızı bulunan Öztürk'ün ayrıca taşıyıcı annelerden 9 çocuğu daha vardır.