Gazeteci Fatih Ergin Canlı Yayında Açıkladı: AK Parti'nin Yedek Cumhurbaşkanı Adayı Planı Deşifre Oldu!

Türkiye ekonomide yaşanan dalgalanma ile beraber erken seçim tartışmaları yaşamaya devam ederken gazeteci Fatih Ergin önemli açıklamalarda bulundu.
Gazeteci Fatih Ergin Canlı Yayında Açıkladı: AK Parti'nin Yedek Cumhurbaşkanı Adayı Planı Deşifre Oldu!

Son dönemde erken seçim tartışmalarının yeniden alevlenmesi üzerine partilerin oy oranları da tartışılmaya başlanmıştı. Özellikle açıklanan son anket sonuçları ile AK Parti'nin oy oranlarının düşük çıkması üzerine muhalefet erken seçim konusunda daha ısrarcı olmaya başlamıştı.

Yaşanan son gelişmeleri 25. Saat Programı'nda konuğu olduğu Kübra Çelebi'ye yorumlayan gazeteci yazar Fatih Ergin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın asla kaybedeceği bir seçime girmeyeceğini iddia ederek AK Parti tarafından bir B planı hazırlandığını iddia etti.

AK PARTİ'DE YEDEK CUMHURBAŞKANI ADAYI KİM?

"Ekonomiyi vatandaşı memnun edecek şekilde rayına oturturamayacaklarının farkında. Topluma yeni başarı hikayeleri de sunamıyorlar. Kendi yaptırdıkları ve kamuoyu ile paylaşmadıkları anket sonuçlarından da bunları görüyorlar. Ellerindeki tek silah daha önce de söylemiştim kaostan bir fırsat yaratmak.

Ulusal kriz halinde güçlü olarak görülen siyasi unsur etrafından toparlanmaktır bu. 1 Kasım 2015 yılında bu şekilde iktidar olmuşlardı. 2002 yılındaki psikolojik üstünlük kaybedildi. Muhalefeti şeytanlaştırmaya çalışıyorlar, bu da yetmezse bahsettiğim kaos planı, bu da tutmazsa yedek cumhurbaşkanı adayı planı.

Henüz bu adayın kim olacağını bilmiyorum, öğrenemedim ama yedek cumhurbaşkanı adayı planı devrede. Cumhurbaşkanı Erdoğan kesinlikle kaybedeceği bir seçime girmez" diyerek yedek bir plan oluşturulduğunu iddia etti. Adayın ise makul bir aday olacağını belirterek iktidarı kaybetmemek için oylar düşük gelirse makul bir adayın Cumhurbaşkanı adayı olacağını iddia etti.