Gazeteci İbrahim Haskoloğlu Kimdir, Kaç Yaşındadır, Ne Yaptı, Neden Tutuklandı?

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu hakkında mahkeme tarafından tutuklanma kararı verildi. İbrahim Haskoloğlu kimdir, ne yaptı, neden tutuklandı?
Gazeteci İbrahim Haskoloğlu Kimdir, Kaç Yaşındadır, Ne Yaptı, Neden Tutuklandı?

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu hakkında başlatılan soruşturmadan tutuklama kararı çıktı. Dün gece gözaltına alınan İbrahim Haskoloğlu emniyetteki sorgulamasının ardından mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen İbrahim Haskoloğlu için tutuklama kararı çıktı ve cezaevine gönderildi. Peki İbrahim Haskoloğlu’nun suçu ne, ne yaptı, neden tutuklandı?

İBRAHİM HASKOLOĞLU NEDEN TUTUKLANDI?

İçişleri Bakanlığı tarafından gazeteci İbrahim haskoloğlu hakkında yapılan şikayetin üzerine başlatılan soruşturmadan tutuklama kararı çıktı. Sosyal medya hesabı üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan’ın kimlik bilgilerinin olduğu kimlik kartlarını paylaşan İbrahim Haskoloğlu hakkında “kişisel bilgileri hukuka aykırı yolla ele geçirmek” suçlaması ile soruşturma başlatıldı. Bu soruşturma neticesinde de İbrahim Haskoloğlu hakkında tutuklamaya hükmedildi.

İBRAHİM HASKOLOĞLU KİMDİR?

1996 yılında Malatya'da dünyaya gelmiştir. Üniversite eğitimini İstanbul'da almıştır. Üniversite eğitimi sırasında gazetecilik mesleğine başlamıştır. Çok sayıda televizyonun haber merkezlerinde görev yapmıştır. Youtube üzerinden çok sayıda siyasetçi, bürokrat, bakan ve gazeteciler ile röportajlar yapmıştır. Bu röportajlar ile dünya basınında ses getiren haberlere imza atmayı başarmıştır.

2019 yılında Venezuelle'daki olayların başrollerinde yer alan Guadio ile yaptığı röportaj dünya basınında yer alan ve İbrahim Haskoloğlu büyük ün yaptı. İbrahim Haskoloğlu bu aşamadan sonra ise Latin Amerika ülkelerinde Türkiye ve Ortadoğu konularında televizyon kanallarında konuk olmaya devam etmektedir. Ayrıca İbrahim Haskoloğlu ABD seçimlerinde de kritik röportajlara imza atmıştır.

İbrahim Haskoloğlu 19 Nisan 2022 tarihinde İçişleri Bakanlığı'nın şikayeti ile başlatılan soruşturmada hakkında tutuklama kararı verilerek tutuklanmıştır. İbrahim Haskoloğlu'nun yargılanmasına devam edilecek ve hakkında mahkemeden nihai karar ilerleyen davalarda çıkacaktır.

Emlak365.com