Geçmeyen inatçı öksürüğe Lokman Hekim yıllar önce çare bulmuş! Doğal öksürük şurubu tarifi

Son dönemde artan grip vakaları pek çok kişinin geçmeyen inatçı kuru öksürük ile mücadele ettiği belirtilirken öksürük şurubu yerine doğal tarif arayan kişilere Lokman Hekim tarifi geldi. İnatçı öksürüğü kesen doğal tarif!
Geçmeyen inatçı öksürüğe Lokman Hekim yıllar önce çare bulmuş! Doğal öksürük şurubu tarifi

Bu sene maske yasağının kalkması ile beraber grip vakalarında rekor artış yaşanırken hasta olan pek çok kişi geçmeyen kuru öksürükten mustarip oldu. Öksürük şuruplarının dahi yetersiz kaldığı yeni salgında hasta olanlar doğal öksürük şurubu formülleri aramaya başladı. Hem öksürük şurubunun yetersiz kalması hem de öksürük şuruplarına soru işareti ile yaklaşan kişiler için Lokman Hekim tarafından açıklanan doğal şurup formülü yeniden gündeme geldi. 

EVDE DOĞAL ÖKSÜRÜK ŞURUBU NASIL YAPILIR?

Bu sene grip vakalarının koronavirüs vakalarından bile ağır geçtiği belirtilirken hastanelerin acillerinde yaşanan doluluk durumun ciddiyetini de ortaya koydu. Hastalıkla mücadelede konusunda doğal çözüm arayan kişilere evde öksürük şurubu tarifi geldi. 

DOĞAL ÖKSÜRÜK ŞURUBU İÇİN MALZEMELER NELERDİR?

  • 1 adet taze sıkılmış limon suyu 
  • 3 çorba kaşığı gerçek bal 
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme dolu toz tarçın
  • Yarım tatlı kaşığı çekilmiş toz zencefil 
  • 1 baş orta boy kuru soğan
  • 1 diş taze soyulmuş sarımsak
  • 1 su bardağı kaynatılmış su.

1 bardak kaynatılmış suyun içerisine soğan ve sarımsağı iri bir biçimde doğrayıp su soğuyana kadar içinde bekletin. Ardından bu suyu bir kavanoza dökün ve kalan tüm malzemeleri bu karışıma ekleyerek tam malzemeler iyice birbirine geçene kadar karıştırın. Yarım saat bekledikten sonra bir kaşık akşam bir kaşık sabah tüketin. Ancak zencefil olduğu için 2 yaş altı çocuklara verilmesi önerilmemektedir.