Gelir İdaresi Başkanlığı 145 Personel Alacak! Birçok Farklı Kadroda Alımlar Başladı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) bünyesinde 145 sözleşmeli personel alım ilanı yayımlandı. Çok sayıda kadro için alım yapılacak! İşte detaylar…
Gelir İdaresi Başkanlığı 145 Personel Alacak! Birçok Farklı Kadroda Alımlar Başladı!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından çok sayıda personel alımı yapılacağı duyuruldu. Resmi Gazete’de yayımlanan güncel personel alım ilanına göre adayların ilgili şartları taşımaları halinde başvurularını kolayca gerçekleştirmeleri mümkündür. Toplamda 145 kişimin alınacağı ilgili kadrolar için adayların başvurularını 2 gün içinde yapmaları gerekmektedir.

Gelir İdaresi Başkanlığı Personel Alımı Detayları

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Gelir İdaresi Başkanlığı kapsamında 145 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Farklı pozisyonlarda istihdam edilecek kişilerin başvuru yapacakları kadro için belirlenen özel şartları sağlamaları gerekmektedir. Öte yandan özel şartları sağlasalar bile ilgili kanun ve yönetmeliklerde belirlenen genel şartları sağlamayan adayların başvurular da geçersiz sayılacaktır.

GİB Personel Alımı Hangi Kadrolarda Yapılacak?

Gelir İdaresi Başkanlığı 145 Personel Alacak! Birçok Farklı Kadroda Alımlar Başladı!

Gelir İdaresi Başkanlığı 145 sözleşmeli personel alımı için farklı pozisyonlarda ilana çıkılmıştır. İlgili pozisyonlara başvuru yapacak adayların belirlenen mesleki şartları sağlamaları gerekmektedir. Buna göre adayların söz konusu şartları sağlamaları halinde başvuru yapabilecekleri kadrolar şunlardır:

  • Avukat – 11
  • Koruma ve Güvenlik Görevlisi – 27
  • Şoför – 27
  • Hizmetli – 56
  • Tekniker – 24

Gelir İdaresi Başkanlığı Personel Alımı Şartları ve Başvuru Tarihleri

Adayların Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde istihdam edilmeleri için belirli genel ve özel şartları sağlamaları gerekmektedir. Bu genel şartlardan bazıları ise şunlardır:

  • 657 sayılı Kanun 48’inci maddesi ilgili bendindeki genel şartları taşımak.
  • 1 Ocak 2022 itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak.
  • 2020 KPSS ilgili puan türlerinden en az 70 puan almış olmak.
  • Özel diğer şartları taşımak.

Gelir İdaresi Başkanlığı personel alımı için adayların 13 – 22 Nisan 2022 tarihleri arasında başvurularını yapmaları gerekmektedir. Söz konusu şartları sağlayan adaylar başvuru tarihleri içinde e – Devlet üzerinden Gelir İdaresi Başkanlığı Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya kariyer Kapısı adresi üzerinden başvurularını kolayca iletmeleri mümkündür. Adaylar ilanda belirlenen görev yerlerinden en çok 5 yer seçerek tercihte bulunabilecekler.

Genel Yayın Yönetmeni