Gizemli Hepatit Dünyada Yayılıyor, 166 Vaka Tespit Edildi

Gizemli hepatit olarak adlandırılan hastalık yayılmaya devam ediyor. Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC) 166 vaka tespit edildiğini açıkladı.
Gizemli Hepatit Dünyada Yayılıyor, 166 Vaka Tespit Edildi

Covid-19'un ardından şimdi de gizemli hepatit olarak bilinen hastalık paniğe yol açtı. Hastalık dünyada yayılmaya devam ediyor. Konuya ilişkin açıklama yapan Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC), 166 vakanın İngiltere ve Avrupa kıtasında tespit edildiğini açıkladı. Virüs çıkan çocuklarda kusma, karın ağrısı, ishal ve sarılık belirtileri tespit edildi.

İngiltere'de 111, Avrupa Birliği ülkelerinde de 27 Nisan 2022 itibariyle 55 vaka tespit edildi. ECDC risk değerlendirme raporuna göre, daha önce herhangi bir rahatsızlığı olmayan sağlıklı çocuklarda görülen hastalığın sebebi bilinmiyor. Vakaların neden kaynaklandığının tespit edilmesi için çalışmalar devam ediyor. Avrupa'da bulunan çocukların virüs karşısındaki riski henüz tam olarak tespit edilemedi. İspanya, İsrail, Danimarka, İrlanda, İtalya, Norveç, Fransa, Romanya, Belçika ve Hollanda'da da hepatit vakaları tespit edildi.

Gizemli Hepatit Dünyada Yayılıyor, 166 Vaka Tespit Edildi

16 Nisan 2022 tarihinde DSÖ tarafından yapılan açıklamada hepatit virüsünün İngiltere'de 74 çocukta tespit edildiği, 200 çocuğun sebebi belirlenemeyen hepatit virüsü nedeniyle enfekte olduğu açıklanmıştı. Vaka tespit edilen çocuklardan 17'si ağır karaciğer iltihabı geçirdi ve karaciğer nakli yapıldı.

YENİ KÜRESEL SALGIN İHTİMALİ
Hastalık gizemli ve nedeni belirsiz olarak tanımlanıyor. Akıllara Kovid-19 gibi yeni bir küresel salgın ihtimalini getiriyor. Kovid-19 da adı konulmadan evvel gizemli akciğer rahatsızlığı olarak adlandırılıyordu.

Hastalığın belirtileri arasında sürekli yorgun hissetmek, iştah kaybı, karın ağrısı, gözlerde ya da ciltte sarılık, koyu renkli idrar, soluk, gri renkli dışkı, ciltte kaşıntı, kas ve eklem ağrıları ile yüksek ateş yer alıyor.

Emlak365.com