Göç İdaresi Başkanlığı duyurdu! Yılbaşından bu yana 8 bin 571 düzensiz göçmen sınır dışı edildi!

Bugün içişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklama ile birlikte yılbaşından bu yana tam olarak 8 bin 571 düzensiz göçmenin sınır dışı edildiği açıklandı.
Göç İdaresi Başkanlığı duyurdu! Yılbaşından bu yana 8 bin 571 düzensiz göçmen sınır dışı edildi!

Bugün yaşanan depremin ardından çok sayıda sığınmacının sınırlardan içeri girdiği iddia edilmişti. Gelen bu iddianın ardından ise Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda bu iddiaların doğru olmadığına ve kendi isteği ile ülkesine dönen yüzlerce sığınmacı bulunduğundan bahsedildi. Yapılan bu açıklamaların ardından ise az önce Göç İdaresi Başkanlığı tarafından yılbaşından bu yana ülkemizde bulunan düzensiz göçmenlerin kaçının sınır dışı edildiği açıklandı. 

YILBAŞINDAN BU YANA 8 BİN 571 DÜZENSİZ GÖÇMEN SINIR DIŞI EDİLDİ! 

Konu hakkında Göç İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre "Türkiye'nin düzensiz göçle mücadelesi İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda, Göç İdaresi Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca sürdürülmektedir.
Bu kapsamda, yılbaşından bu yana Afganistan’a düzenlenen 9’uncu charter seferiyle 139 düzensiz göçmen ülkelerine sınır dışı edildi. " şeklinde açıklamalar ile son durum öğrenildi. 

2016 senesinden bu yana da sınır dışı edilen düzensiz göçmenlerin sayısının da açıklanmasının ardından bu sayılar da “2016'dan beri 2 milyon 760 bin düzensiz göçmenin ülkemiz sınırlarından yasa dışı girişi engellenmiştir.”  şeklinde yapılan açıklama doğrultusunda öğrenildi. 

Tüm bunların yanı sıra ise bu mücadelenin devam edeceği bilgisinin verilmesi ile birlikte "2023’ün 9’uncu charter seferini gerçekleştirdik. Bu yıl şu ana kadar 8 bin 571 düzensiz göçmenin ülkemizden sınır dışını gerçekleştirmiş durumdayız. Buna bu 139 göçmen dahil değildir.” şeklindeki açıklamalar ile mücadelenin devamlılığının geleceği öğrenilmiş oldu.