Google Fiber ev internet hizmetinde kapsam genişliyor!

Ucuz fiber ev internet hizmeti almak isteyen kişilere yönelik olarak Google tarafından geliştirilen Google Fiber farklı şehirlerde de kullanıma açılarak kapsamını genişletiyor.
Google Fiber ev internet hizmetinde kapsam genişliyor!

Tüm dünyada giderek gelişen teknoloji evlerde internet ihtiyacını arttırırken Google müşterileri için sunmuş olduğu hızlı internet hizmeti için yeni adımını attı. Uzun bir süredir sessiz kalan projede bu nedenle iptal edileceği yönündeki haberler gelmeye başlamıştı. 

Google Fiber tam bu esnada attığı adım ile müşterilerine büyük bir müjde vermiş oldu. Evlere ucuz fiber internet getirmek için geliştirilen sistemde alınan karar kapsamında hem internet hızı yükseltildi hem de sistemin alt yapılarının kurulacağı şehir sayıları arttırıldı. 

GOOGLE UCUZ FİBER EV İNTERNETİ İÇİN SAHAYA İNİYOR! 

Google tarafından yapılan açıklamada ilk etapta Kansas, West Des Moines ve Salt Lake bölgelerine verileceği ilan edilen fiber ev interneti ücreti aylık 125 dolar olarak ilan edildi. Google fiber ev interneti için ise 5 Gb/sn hız vadedecek. 

Söz konusu internet hızı normal ev kullanıcıları için çok yüksek olarak bulunsa da evinde oyun oynamayı seven kişiler, evden çalışan ve dosya aktarma işlemi yapan profesyoneller ile internetten film ve dizi izlemeyi seven kişilerin hayatlarını kolaylaştıracak. Google 5 Gbps’lik fiber internet hizmeti için aylık 125 dolar talep ederken bölgede kullanılan Frontier aynı hizmeti 155 dolar ve Optimum şirketi ise 180 dolar karşılığında sunuyor. Google bu bölgede yaptığı uygulamanın başarısına göre diğer ülkelerde de benzer şekilde alt yapı kurmayı gözden geçirecek.