Görüntüleri yürek dağlamıştı! Gaziantep Nizip'teki trafik kazasının nedeni belli oldu

Türkiye Cumartesi günü peş peşe yaşanan trafik kazaları büyük bir şok yaşamış önce Gaziantep sonrasında ki Mardin'de yaşanan tır kazaları ülkenin gündemine bomba gibi düşmüştü. Gaziantep Nizip trafik kazası nedeni Jandarma tarafından ortaya çıkarıldı.
Görüntüleri yürek dağlamıştı! Gaziantep Nizip'teki trafik kazasının nedeni belli oldu

Cumartesi günü peş peşe gelen trafik kazası haberleri yürekleri dağlamış, çok sayıda kişi yaşanan kazalarda hayatını kaybetmişti. Bu kazalardan biri de Gaziantep Nizip'te meydana gelmiş, ilk kazaya müdahale eden ekiplere ve yaralılara arkadan gelen yolcu otobüsü çarpmış, kazada 15 kişi hayatını kaybetmişti. 

Türkiye 15 kişinin ölümüne neden olan kazaya ağlarken bir acı haberde Mardin'den gelmiş, yine aynı şekilde kazaya müdahale eden ve olay yerinde toplanan kalabalığın arasına freni boşalan tır dalmış, ikinci kaza ile ise 20 kişi hayatını kaybetmişti. Trafik katliamı olarak anılan iki kazada da çok sayıda yaralının hastanelerdeki tedavisi devam ederken kazaların nedeni ise merak konusu olmuştu. 

GAZİANTEP NİZİP'TE Kİ TRAFİK KAZASININ NEDENİ BELLİ OLDU! 

Yaşanan trafik kazaları toplumda büyük bir infial yaşanmasına neden olurken nerede ise birbirinin kopyası olan iki kazanın nedeni de merak konusu olmuştu. Jandarma ekiplerinin Gaziantep'te yaşanan kaza sonrası olay yerinde başlattıkları inceleme tamamlandı. Yapılan incelemede olay yerinde 307 metre fren izine rastlandı. 

Görüntüleri yürek dağlamıştı! Gaziantep Nizip'teki trafik kazasının nedeni belli oldu

Kaza yapan araçlara ve olaya müdahale eden araçlara çarparak ikinci bir kazaya neden olan yolcu otobüsünün kaza yerine yarım saatlik mesafede mola verdiği, bu esnada otobüs şoförlerinin değiştiği, bir aracın şarampole yuvarlandığı kaza yerini fark eden yolcu otobüsünün yolun sağ şeridinde seyrederken frene bastığı ancak duramadığı belirlendi. 

Yolda toplam 307 metrelik fren izi olduğu, otobüsün takometresinin ise 130 km hızda takılı kaldığı, otobüsün aşırı hız nedeniyle duramadığı, ani fren sonucunda ise yalpalayarak devrildiği açıklandı. TAG otobanında şehirlerarası taşımacılık yapan otobüslerin hız sınırlaması ise 110 km olarak uygulanırken otobüsün aşırı sürat nedeniyle kaza yaptığı iddia edildi.