Gübretaş'ın Milyar Dolarlık Keşfinde Resmen Altın Patlaması Yaşanıyor!

Gübretaş'ın Bilecik ilinin Söğüt ilçesinde 3.5 milyon ons altın kaynağı tespit edildi. Bu büyük keşfin değeri ise 6.3 milyar dolar.
Gübretaş'ın Milyar Dolarlık Keşfinde Resmen Altın Patlaması Yaşanıyor!

Türkiye'ye çağ atlatacak en büyük keşiflerden biri, Bilecik'in Söğüt ilçesindeki altın keşfi olarak kayıtlara geçmişti. Gübretaş'a ait olan maden bölgesinde 3.5 milyon ons, yani 109 ton altın kaynağı tespit edildi. Toplam değeri 6.3 milyar olan altın rezervi için Gübretaş'ın çalışamaları devam ederken yeni yatırım planları da yapılıyor.

2022 yılında makine ve teçhizatlarla beraber maden sahalarının da düzenlenmesiyle üretimin başlaması ön görülüyor.

Milyar Dolarlık Keşif!

Gübretaş, maden sahasını genişletmek amacıyla çevrede bulunan diğer madenleri de satın almak için adım attı. Gübretaş'ın KAP'a yaptığı açıklamada, Bilecik'te bulunan Kavak Madencilik'e ait 200709861 numaralı sahanın yüzde 80 hissesinin 1.8 milyon dolar bedel ve yüzde 2 rödövans ödemesi yapılması şartıyla devralınmasına yönelik olarak Kavak Madencilik'in yüzde 80 hissesine sahip olan Teck Anadolu Madencilik'ten hisselerin satın alınması için dün yeni bir sözleşme imzalandı.

Gübretaş'ın Milyar Dolarlık Keşfinde Resmen Altın Patlaması Yaşanıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Onayı Verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, volframit, altın ve gümüş işletme sahası sınırları içinde kalan bazı taşınmazların kamulaştırılmasına ilişkin aldığı kararı Resmi Gazete'de yayımlamıştı. Karar ile altın ve gümüş için ihtiyaç duyulan taşınmazlar, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından kamulaştırılacak.

Gübretaş açıklama Yaptı

Gübretaş, Teck Anadolu Madencilik ile yüzde 80 hisse karşılığınd 1.800.000 USD bedel ve yüzde 2 rödövans ödemesi yapılarak 3 Ocak 2022 tarhinde sözleşme imzalandığını açıkladı. Gübretaş ayrıca, Kavak Madencilik A.Ş'nin ruhsat sahası içerisinde bulunan Kavaklıtepe Altın Projesi, Söğüt Altın Madeni sahasının yaklaşık 30 kilometre batısında yer aldığını ve Kavak Madencilik'in hisselerinin alınması ileSöğüt Altın Madeni çevresinde arama-geliştirm faaliyetlerinin genişletilmesini hedeflediklerini belirtti.