Güneş tutulması esnasında hangi ibadetler yapılır Küsuf Namazı nasıl kılınır?
Yılın ikinci güneş tutulması için geri sayım başlarken yaşanacak güneş tutulması Türkiye'den de izlenebilecek. Aynı zamanda 2022 yılının son güneş tutulması kuzeydoğu Afrika, Orta Doğu ve Batı Asya'nın bazı bölgeleri ile Türkiye'nin de aralarında yer aldığı çok sayıda Avrupa ülkesinden izlenebilecek.
Hatırlanacağı üzere 2022 yılının ilk güneş tutulması 22 Nisan 2022 tarihinde yaşanmıştı. Bir sonraki güneş tutulması ise 20 Nisan 2023 tarihinde yaşanacak. 2023 yılının son güneş tutulması ise 14 Ekim 2023 tarihinde meydana gelecek.
GÜNEŞ TUTULMASI BUGÜN NE ZAMAN, SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?
Tüm dünyanın büyük bir heyecanla beklediği, bazı kişilerin deprem endişesi yaşamasına neden olan güneş tutulması bugün saat 12:00 itibari ile başlayacak. 25 Ekim 2022 Salı günü yani bugün yaşanacak olan dünyanın en muazzam doğa olayları arasında yer alan güneş tutulması saat 12:00 ile 12:10 arasında başlayacak.
GÜNEŞ TUTULURKEN HANGİ İBADETLER YAPILIR, GÜNEŞ TUTULMASINDA KILINAN NAMAZ HANGİSİDİR?
Güneş tutulurken yapılan ibadetler bulunmakta olup namaz kılınması çeşitli ayetlerde geçmektedir.
KUSUF NAMAZI NASIL KILINIR, KÜSUF NAMAZI KAÇ REKAT KILINIR?
Tek başına da kılınabilen ancak cemaatle kılınması daha faziletli bulanan Küsuf namazı 2 rekat olarak kılınır. "Niyet ettim Allah rızası için iki rekat Küsûf Namazı kılmaya" denilerek niyet edilir ve Allahu Ekber" diyerek İftitah Tekbiri alınarak namaza başlanır. Sübhaneke duasının ardından Euzü-besmele çekilerek Fatiha Suresi okunur. Daha sonra Kur'an'dan bir sure okunarak Rüku'ya gidilir. Rükudan sonra secdeye gidilip doğrularak, tekrar Secde 'ye gidilerek ilk rekat tamamlanır.
İkinci rekatta ayakta sadece Fatiha ve Kuranda geçen bir sure okunur. Secdede ise Ettahiyyatu ve Allâhumme salli, Allâhumme Bârik ve Rabbenâ duaları okunarak selam verilir ve namaz tamamlanır.