Güneş tutulması hangi gün, saat kaçta olacak, Türkiye'den görülecek mi 2022?

Tüm dünyanın gözü yılın ilk güneş tutulmasında. Güneş tutulması hangi gün saat kaçta gerçekleşecek merak edilirken birçok kişi de Türkiye'den görülecek mi araştırıyor. İşte güneş tutulmasının etkileri
Güneş tutulması hangi gün, saat kaçta olacak, Türkiye'den görülecek mi 2022?

Dünyanın merakla beklediği yılın ilk güneş tutulması için heyecanlı bekleyiş başladı. Güneş tutulması için Türkiye'de de merak sürerken, ilk gökyüzü olayı için araştırmalar hız kazandı. Güneş tutulmasının ne zaman, saat kaçta gerçekleşeceği netlik kazanırken tutulmayı izlemek isteyen kişiler şimdiden planlarını yaptı.

Güneş tutulması ne zaman saat kaçta?

2022 yılının en önemli gök olaylarından biri olan güneş tutulması 30 Nisan saat 23.27'de başlayacak ve 4 saat boyunca devam edecek. 30 Nisan'da gerçekleşecek güneş tutulmasının burçlara etkisinin olacağı düşünülüyor. Bir süreliğine görüldüğü yerleri karanlığa hapsedecek güneş tutulması boğa burcunda gerçekleşecek.

Güneş tutulması nedir?

Güneş tutulması, Ay'ın yörünge hareketi esnasında Dünya ile Güneş arasına girmesi ve Ay'ın Güneş'in bir bölümünü ya da tamamını kapatması sonucunda gözlemlenen gök olayıdır.

Güneş tutulması hangi gün, saat kaçta olacak, Türkiye'den görülecek mi 2022?

Güneş tutulması Türkiye'den görülecek mi, nerelerde izlenir?

Güneş tutulması Türkiye'den görülmeyecek. Antartika ve Güney Amerika'da net bir şekilde gözlemlenebilecek olan 2022 yılının ilk güneş tutulması yaklaşık 4 saat boyunca devam edecek.

Şili'nin batı kıyısında görülebilecek parçalı güneş tutulması esnasında, gün batarken nadir görülen boynuzlu güneş görüntüsü oluşacak.

Bu güneş tutulmasının ardından 16 Mayıs tarihinde ' Kanlı Ay ' olarak da bilinen ay tutulması meydana gelecek. Bir sonraki güneş tutulması 20 Nisan 2023'te gerçekleşecek olup söz konusu tutulma hem tam güneş tutulması hem de ateş çemberi ya da halkalı güneş tutulması özelliklerini gösteren bir tutulma olacak.

Emlak365.com