Haiti'de 8 Türk Vatandaşın da Bulunduğu Yolcu Otobüsü Kaçırıldı

Dominik Cumhuriyeti'nden Haiti'ye seyahat etmekte olan 8 Türk vatandaşının da içinde bulunduğu yolcu otobüsü silahlı bir grup tarafından fidye almak için kaçırıldı.
Haiti'de 8 Türk Vatandaşın da Bulunduğu Yolcu Otobüsü Kaçırıldı

Dominik Cumhuriyeti'nden Haiti'ye gitmek isteyen vatandaşları taşıyan aralarında 8 de Türk vatandaşının bulunduğu yolcu otobüsü, Haiti'nin başkenti Port-au- Prince yakınlarında silahlı bir grup tarafından kaçırıldı. Haiti'de daha önce de benzer kaçırma olayları yaşanmıştı. Başkentin yakınlarında meydana gelen olaydan sonra Haiti'ye akredite olmuş olan Türkiye Santa Domingo Büyükelçiliği, Haiti ve Dominik Cumhuriyeti'nde çalışmalar başladı. Silahlı grubun yolcuları fidye amaçlı kaçırdığı öğrenildi ve resmi makamlar yolcuların bırakılması için yakın temasa girdi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN AÇIKLAMA GELDİ
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Haiti'de fidye amacıyla kaçırılan Türk vatandaşlarının kurtarılması için ülkede kriz masası kurulduğunu açıkladı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Kabine Toplantısı'nın ardından Bakan Çavuşoğlu gazetecilerin sorularını cevapladı. Yolcu otobüsünün kaçırılması ile ilgili süreci takip ettiklerini, Haiti'de kriz masası kurulduğunu açıkladı. Kaçırmanın fidye amacıyla gerçekleştirildiğini, Türk vatandaşlarının sağlık durumlarının da iyi olduğuna dair bilgi alındığını paylaştı.

Haiti'de 8 Türk Vatandaşın da Bulunduğu Yolcu Otobüsü Kaçırıldı

Çavuşoğlu konuya ilişkin açıklamasında: "Haiti'de şu anda bir kriz masası kuruldu. İçişleri Bakanıyla, Dışişleri Bakanıyla da büyükelçimiz fahri konsolosumuz da takip ediyor. En kısa zamanda kurtarmak için gerekli tüm çalışmaları yaptıklarını bize söylediler. Biz de takip ediyoruz. Fidye için kaçırıldıkları düşünülüyor. Şu anda sağlık durumlarıyla ilgili olumsuz bir şey yok" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Haiti Dışişleri Bakanı Jena Vistor Geneus ile telefonda görüştü. Alınan bilgilere göre Çavuşoğlu ile Haiti Dışişleri Bakanı Geneus, aralarında 8 Türk vatandaşının da bulunduğu yolcu otobüsünün kaçırılmasına ilişkin görüştü.

Emlak365.com