Hatay depreminden sonra Naci Görür deprem beklenen bölgeyi açıkladı!

Türkiye’nin ünlü deprem uzmanlarından olan ve depremlere dair yaptığı değerlendirmelerle hep haklı çıkan deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür yeni değerlendirmelerde bulundu. Hatay’dan sonra hangi bölgede deprem beklediğini açıklayan Naci görür uyarıda bulundu.
Hatay depreminden sonra Naci Görür deprem beklenen bölgeyi açıkladı!

Türkiye deprem gerçeğini derinden yaşamaya devam ediyor. Kahramanmaraş’ta gerçekleşen büyük deprem felaketinin ardından bir deprem de Hatay’da oldu. Hatay’ın Defne ilçesi merkezli gerçekleşen depremin şiddeti 6.4 olarak açıklandı. Bu depremden sadece üç dakika sonra aynı yerde 5.8 şiddetinde bir deprem daha gerçekleşti. Bu depremlerin ardından gözler yine deprem uzmanlarına çevrildi.

Türkiye’nin en ünlü deprem uzmanlarından olan Prof. Dr. Naci Görür meydana gelen Hatay depreminin ardından açıklamalarda bulundu. Hatay depreminin bir artçı deprem olmadığını söyleyen Naci Görür bu deprem hakkında da uyarı yaptığını hatırlattı. Bundan sonra deprem beklenen bölgeyi de açıklayan Naci Görür dikkat çeken tespitlerde bulundu.

KIRILMAMIŞ FAYLARA DOĞRU ENERJİ TRANSFER EDİLİR

Hatay depremini yorumlayan Prof. Dr. Naci Görür, “Hatay’da gerçekleşen deprem artçı deprem değil. Kahramanmaraş depremi olduğunda biz iki yere dikkat çekmiştik. Hatay’a ve Adana havzasına dikkat edelim, oralarda da deprem olabilir demiştik. Bunun da bir nedeni vardı. Bir deprem olduğunda enerjinin tamamı boşalmaz. Bir kısmı farklı bir yere transfer edilir. Ana fayda deprem olduğunda kırılmamış faylara doğru bir enerji transferi olur.” dedi.

ADANA’YA DİKKAT!

Bundan sonra deprem beklenen bölgeyi açıklayan Prof. Dr. Naci Görür, “Hatay’da deprem oldu ve bu bir artçı deprem değildi. Müstakil bir deprem diyoruz buna ve bunun da uyarısını yapmıştık. Şimdi Adana havzasında da bir deprem beklentimiz var. Ancak bu deprem hemen olur veya şu zamanda olur gibi bir değerlendirmede bulunmamız teknik açıdan mümkün değil. Adana havzasında 6’dan büyük şiddette bir deprem olabilir.” ifadelerini kullandı.