Hatay iki defa şiddetli sallandı, AFAD'dan tsunami uyarısı yapıldı!

Hatay'da ardı ardına gerçekleşen iki şiddetli depremin ardından AFAD son dakika uyarıları yayınladı. AFAD bölge için tsunami uyarısında bulundu. Ayrıca bölgede saha araştırmalarının başlatıldığı açıklandı.
Hatay iki defa şiddetli sallandı, AFAD'dan tsunami uyarısı yapıldı!

Türkiye yeni bir deprem silsilesi ile daha sarsıldı. Bu akşam saatlerinde Hatay'ın Defne ilçesi merkezli olarak önce 6.4 ve bundan 3 dakika sonra da 5.8 şiddetinde iki yarı deprem gerçekleşti. Bu iki deprem ile alakalı olarak AFAD ile Kandilli hemen bilgilendirme yaparken bölgeden gelen bilgiler yeni yıkıntıların olabileceği ihtimalini kuvvetlendiriyor. Ayrıca AFAD bölgeye dair uyarılarda da bulundu. 

TSUNAMİ UYARISI!

Hatay'da gerçekleşen depremlerin ardından vatandaşlara yönelik çok önemli bir uyarı yapıldı. Tsunami uyarısı yapan AFAD bölgede deniz seviyesinin yükselebileceğini açıkladı. Sosyal medya üzerinden yayınlanan uyarıda, "Hatay'da meydana gelen 6.4 ve 5.8 büyüklüklerindeki depremler sonrasında ilgili ekiplerimiz teyakkuz halinde olup gelen ihbarlara hızla müdahale edilmektedir. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. vatandaşlarımızın, deniz seviyesinde 50 cm'ye kadar yükselme riskine karşı tedbir amacıyla sahil şeridinden uzmak durmaları önem arz etmektedir." denildi.

Hatay iki defa şiddetli sallandı, AFAD'dan tsunami uyarısı yapıldı!

AFAD ekipleri özellikle Hatay'da saha araştırmalarını sürdürüyorlar. Çok sayıda binanın yıkıldığına dair ihbarlar yapılıyor. Ayrıca yıkılan yeni binalarda enkaz altında vatandaşların kaldığı yönünde ihbarlar da yapıldığı belirtiliyor. Bu ihbarları değerlendiren AFAD ekipleri çalışmalara hemen başladılar.

HELİKOPTERLERLE TESPİT YAPILIYOR

AFAD, Hatay'da son yıkımı tespit edebilmek ve anında müdahale edebilmek için helikopterlerle araştırma çalışmalarını başlattı. Tespit edilen yeni yıkıntılara anında ekipler yönlendiriliyor.

TARİHİ VALİLİK BİNASI KULLANILMAZ HALE GELDİ

Öte yandan Hatay'ın tarihi valilik binası büyük depremlerde hasar görmüş ama yıkılmamıştı. Bu akşam gerçekleşen depremde ise bu binanın da yıkıldığı bildirildi. 

VATANDAŞLAR GÜVENLİ ALANLARDA TOPLANDILAR

Hatay'da gerçekleşen depremlerin ardından vatandaşlar büyük bir panik yaşadılar. Evleri hasar görmemiş olan vatandaşlar da evlerini terk ederek güvenli alanlarda toplanıp beklemeye başladılar.