Hatay'da bir deprem daha! AFAD açıkladı, şiddetli deprem!

AFAD Deprem Dairesi ile Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından bir son dakika deprem açıklaması yapıldı. Gerçekleşen deprem çok sayıda kentte hissedilirken vatandaşları endişelendirdi.
Hatay'da bir deprem daha! AFAD açıkladı, şiddetli deprem!

Türkiye büyük deprem felaketi ile karşı karşıya kalırken depremin olduğu bölgeden şiddetli bir deprem daha meydana geldi. Son depreme ilişkin verilerek açıklanırken AFAD Deprem Dairesi ile Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü kamuoyunu bilgilendirdi.

6.4 AÇIKLANDI!

AFAD Deprem Dairesi yaptığı son dakika duyuru ile depremin merkez üssünün Hatay’ın Defne ilçesi olduğunu bildirildi. Depremin büyük depremlerden sonra en şiddetli depremlerden olduğu belirtildi.

AFAD Deprem Dairesi depremin şiddetini 6.4 olarak açıkladı. Tüm deprem bölgesinde hissedilen son depreme dair gelişmeler merakla takip ediliyor. Ayrıca depremin 16i74 km derinlikte meydana geldiği açıklandı.

Hatay'da bir deprem daha! AFAD açıkladı, şiddetli deprem!

Gerçekleşen deprem tüm deprem bölgesinde hissedildi. Vatandaşların bildirdiklerine göre çadır kentlerde dahi bu deprem çok net bir şekilde hissedildi. Çadırlarda sobalar devrilirken yangın tehlikesi yaşandığı belirtildi. Şiddetli sarsıntıdan dolayı vatandaşlar büyük bir korku yaşadılar. 

Depremin etkisiyle beraber başta Hatay olmak üzere bazı ağır hasarlı binaların yıkılmış olabileceği bildirildi. AFAD ekipleri hemen saha araştırmasına başlarken ağır hasarlı binaların boş olmasından dolayı herhangi bir can kaybına neden olunması beklenmiyor. Ancak bazı vatandaşların hasarlı binalarından eşyalarını almaya çalışırken depreme yakalanmış olabilecekleri endişe yaratıyor. 

Artçı depremlerin devam edeceğini deprem uzmanları açıklamışlardı. Deprem uzmanlarına göre artçı depremlerin şiddeti 6.8'e kadar olabileceğini belirtmiştiler. Büyük depremlerden sonra en şiddetli artçı depremin gerçekleşmesi büyük bir korku yarattı.

Öte yandan Hatay şehir merkezinde bu son deprem ile beraber hasarlı bazı binaların yıkılmış olabileceği iddiaları kamuoyuna yansımaya başladı. AFAD ekiplerinin bu bölgeye yoğun bir sevk gerçekleştirdikleri belirtildi.