Hatay'da deprem sonrası enkaz altında kalanlar var açıklaması!

Hatay’ın Defne ilçesinde bu akşam gerçekleşen depremlerin ardından enkaz altında kalan vatandaşların olduğu bildirildi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş bir açıklama yaparak enkaz altında vatandaşlar olduğunu bildirdi.
Hatay'da deprem sonrası enkaz altında kalanlar var açıklaması!

Hatay’ın Defne ilçesinde bu akşam 3 dakika arayla önce 6.4 şiddetinde sonra ise 5.8 şiddetinde iki deprem meydana geldi. Gerçekleşen bu deprem Hatay’da çok büyük bir sarsıntıya neden olurken Defne ve Samandağı ilçelerinde yeni yıkımların olduğu bildirildi. Bu depremler nedeniyle yeni yıkımlar olurken bazı vatandaşların enkaz altında kaldıkları bildirildi.

BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLADI!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş açıklamada bulunarak, “Son depremler ile beraber Hatay’da yeni yıkımlar meydana geldi. Bize gelen ihbarlara göre enkaz altında kalan vatandaşlar var. Bu ihbarları hem biz hem de AFAD değerlendiriyor. Yaralı vatandaşlarımız bölgede faaliyetteki hastanelere sevk ediliyorlar.” dedi.

BELEDİYENİN BİNASI YIKILDI!

Edinilen bilgilere göre Hatay’ın Samandağ ilçesinde depremlerle beraber ağır hasarlı olan binalarda yıkımlar oldu. Yıkılan bu binalar arasında Hatay Büyükşehir Belediyesi Su Ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün bir binası da yer alıyor.

SÜLEYMAN SOYLU HATAY'A GİDİYOR!

Öte yandan bölgede ambulans sesleri duyulmaya başlandı. Yoğun bir ambulans trafiği oluşurken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da helikopter ile Hatay’a gitmek için hareket etti. Hatay’daki yeni yıkımlara dair AFAD çalışmalarını yönlendirecek olan Bakan Süleyman Soylu koordinasyonu sağlayacak.

Hatay'da deprem felaketi nedeniyle hastanelere getirilen 8 yaralı olduğunu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay açıkladı. Ayrıca Fuat Oktay tsunami uyarısını verildiğini ama hem AFAD'ın hem de Kandilli'nin bu uyarıyı kaldırdıklarını söyledi. Vatandaşlara da uyarıda bulunan Fuat Oktay, "Vatandaşlarımız lütfen hasarlı binalarına girmesinler. Kendi sağlıklarını, sevdiklerinin sağlıklarını, milletimizi düşünsünler. Mala gelen geri gelir ama cana geleni geri getiremeyiz. Hasarlı binalardan uzak duralım." dedi.