Havaların buz gibi olacağı tarih belli oldu! Rusya'dan soğuk hava dalgası geliyor sıcaklıklar anında düşecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre soğuk havanın etkili olacağı tarih belli oldu.
Havaların buz gibi olacağı tarih belli oldu! Rusya'dan soğuk hava dalgası geliyor sıcaklıklar anında düşecek

Hava sıcaklıklarının düşmeye başladığı bu son dönemde Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamalara göre Rusya'dan gelmesi beklenen soğuk hava dalgasının yakın zamanda etkili olmaya başlayacağı öğrenildi. Konu hakkında yapılan açıklamalara göre yurt genelinde sıcak havaların etkisini kaybederek buz gibi havaların geleceği ifade edildi.

HAVALARIN SOĞUMAYA BAŞLAYACAĞI TARİH BELLİ OLDU!

Yapılan son açıklamalara göre havaların soğumaya başlayacağı bu dönemin okulların açılacağı tarihe denk geldiği öğrenildi. Konuya ilişkin merak edilenlerin ardından Meteoroloji tarafından yapılan açıklamalara göre 11 Eylül Pazartesi gününden itibaren havaların soğumaya başlayacağı ifade edildi. Bu çerçevede yapılan açıklamalarda sıcaklıkların geceleri 9 dereceye kadar düşeceği öğrenildi. Gün içerisinde de 25 dereceye düşecek olan sıcaklıklara ilişkin öğrencilerin de beklenen sağanak yağışlara karşı tedbirli olması gerektiği öğrenildi.

METEOROLOJİ UYARILARDA BULUNDU!

Tüm bunların yanı sıra Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalarda 7 Eylül tarihi için şu uyarılarda bulundu;

Doğu Karadeniz'in Kıyı Kesiminde Beklenen Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

"Bu gece saatlerinden itibaren Perşembe akşam saatlerine kadar Trabzon'un doğusu, Rize il geneli ve Artvin'in kıyı ilçelerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Yarın (Perşembe) Ülkemizin İç Batı Kesimlerinde Beklenen Yerel Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

"07.09.2023 Perşembe günü öğle saatlerinden itibaren Kütahya, Uşak ve Balıkesir çevreleri ile Manisa'nın kuzeydoğusu, Bursa'nın güneyi ve Çanakkale'nin doğusunda, akşam saatlerinden itibaren Afyonkarahisar'ın kuzeyi ile Eskişehir çevrelerinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."