Hayatını kaybeden Celal Kılıçdaroğlu kimdir, neden öldü, hastalığı neydi?

CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu’nun hayatını kaybettiği açıklandı. Celal Kılıçdaroğlu neden hayatını kaybetti, hastalığı neydi?
Hayatını kaybeden Celal Kılıçdaroğlu kimdir, neden öldü, hastalığı neydi?

CHP genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu kardeş acısı yaşadı. Edinilen bilgilere göre rahatsızlığı olduğu bilinen Kemel Kılıçdaroğlu’nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu hayatını kaybetti. Kemal Kılıçdaroğlu geçtiğimiz ay kardeşi Celal Kılıçdaroğlu’nu tedavi gördüğü hastanede ziyaret etmişti.

CELAL KILIÇDAROĞLU NASIL ÖLDÜ?

Celal Kılıçdaroğlu’nun bazı hastalıkları olduğu biliniyordu. Ekim ayında solunum yolu enfeksiyonu nedeniyle hastanede tedavi görmeye başlamıştı. Bu tedavi sırasında kendisini Kemal Kılıçdaroğlu da ziyaret etmişti. Tedavisini başarıyla tamamlayan Celal Kılıçdaroğlu hastalığını atlatarak taburcu olmuş ve evine gönderilmişti. Kocaeli’nin İzmit ilçesinde ikamet eden Celal Kılıçdaroğlu’nun saat 22:00 sıralarında evinde fenalaştığı bildirildi. Sağlık ekipleri eve çağrılırken ekipler eve gelene kadar Celal Kılıçdaroğlu’nun hayatını kaybettiği belirtildi. Celal Kılıçdaroğlu’nun ölüm nedeni ise kalp yetmezliği olarak açıklandı.

CELAL KILIÇDAROĞLU KİMDİR?

1954 yılında Tunceli’de doğmuştur. Kılıçdaroğlu ailesinin en küçük çocuğudur. İlkokul ve ortaokul eğitimini Patnos’ta almıştır. Lise eğitimine yine Patnos’ta başlamış ama tamamlamadan bırakmıştır. 1982 yılında Tunceli Devlet Su İşleri’nde mevsimlik işçi olarak 6 ay çalışmıştır. Daha sonra Mamak ve Patnos’ta askerlik görevini yerine getirmiştir. Askerlik sonrasında Kocaeli’de yaşayan ağabeyi Ali Kılıçdaroğlu’nun yanına taşınarak inşaat işlerinde çalışmıştır. 1992 yılında ağabeyinin imar müdürü olduğu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde ustabaşı olarak işe girdi. 2007’ye kadar bu işte çalışarak emekli oldu.

Emekli olduktan sonra İzmir’e giden Celal Kılıçdaroğlu, Seydi Baba Türbesi ve Rekreasyon Alanı Projesi’nde bekçi olarak görev yapmaya başladı. Celal Kılıçdaroğlu basında çıkan haberlerden dolayı o dönem işten çıkarıldı. 2013 yılında CHP’den Buca Belediye Meclisi aday adayı oldu ama seçilemedi. 2015’te Kuşadası’na yerleşen Celal Kılıçdaroğlu eşinin yeğenine ait olan pansiyonda kafeterya işletti.