Hazırına dünya kadar para ödemenize gerek yok! Evde adım adım yiyenlerin aklını başından alacak milföy hamuru nasıl yapılır?

Hazır milföy hamuru fiyatı cep yakarken evde 1 paket margarin fiyatına hazırından farksız milföy hamuru yapma tarifi geldi. Elti çatlatan evde milföy hamurunun yapılışı!
Hazırına dünya kadar para ödemenize gerek yok! Evde adım adım yiyenlerin aklını başından alacak milföy hamuru nasıl yapılır?

Yükselen enflasyon rakamları nedeni ile marketlerde raflara her gün yeni zamlar gelmeye devam ederken kadınların acil durumlardaki kurtarıcısı milföy hamuru da ne yazık ki fiyatı en çok yükselen ürünler arasında yer aldı. Ünlü markaların hazır paketlerde sattıkları milföy hamurları cepleri yakmaya başlamıştı. 

Marketlerde satılan hazır milföy hamurunu evde yapmak isteyen kişiler için aranılan evde hazırından farksız milföy hamuru tarifi geldi. Sadece 1 paket margarin ve un kullanarak yapacağınız milföy hamuru hem çok ucuza mal edecek hem de lezzetinden yemelere doyamayacaksınız. İşte o pratik milföy hamur tarifi! 

EVDE MİLFÖY YAPIMI: ADIM ADIM MİLFÖY HAMURUNUN YAPILIŞI! 

Milföy hamuru için gerekli malzemeler;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ, 
  • 1 su bardağı soğuk su, 
  • 1 çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu (yoksa sirkede kullanılabilir), 
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • Aldığı kadar un (yumuşak, ele yapışmayan kıvamda bir hamur yoğurulacak),
  • Hamurunun içerisine sürmek için 1 paket 250 gr. margarin. 

Evde milföy hamuru nasıl hazırlanır?

  • İlk olarak hamur yoğurma kabının içerisine sıvıyağ, soğuk su, limon suyu ve tuzu alın. Sonra kontrolü bir şekilde unu ekleyin. Hamuru hazırlarken amacınız ele yapışmayan kıvamda yumuşak bir hamur yoğurmak olmalı. Hamurunuz ne kadar güzel yoğurulursa milföy hamurunuz da o kadar güzel olacaktır. 
  • Daha sonra yoğurduğunuz hamuru bir merdane yardımı ile çok inceltmeden dikdörtgen olacak şekilde açın. Oda sıcaklığında yumuşattığınız margarini üç eşit parçaya ayırın. Birinci parçayı elinize alın ve hamurun her yerine eşit şekilde sürüp hamuru bohça şeklinde katlayıp buzdolabı poşetine koyarak dolapta 15 dakika bekletin. 
  • Sonra yine unlu tezgahta açıp margarinin 2. parçasını sürüp aynı şekilde dolaba kaldırın. Son margarini de aynı şekilde sürüp 15 dakika buzdolabında beklentin ve çıkartıp istediğiniz şekilde kullanın. 

Afiyet olsun...