HDP'den çok kritik karar! Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy hesapları değişti!

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hesapları değiştirecek bir açıklama yaptı. Buna göre HDP, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda ilkesel bir karar aldı.
HDP'den çok kritik karar! Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy hesapları değişti!

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için tüm siyasi partiler hazırlıklarını sürdürüyorlar. Cumhur İttifakı’nın adayı olarak Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı adayı olacak. Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayının ise Kemal Kılıçdaroğlu olacağı söylense de henüz bu konuda net bir açıklama yapılmadı. Tüm bu denklemde HDP’nin yaklaşımı Cumhurbaşkanlığı seçiminde belirleyici olacak. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan bir açıklama yaparak Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile alakalı olarak aldıkları kararı duyurdu.

HDP'DEN CUMHURBAŞKANI ADAYI KARARI!

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan partisinin Kars’taki il kongresine katıldı. Burada Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair çok önemli açıklamalar yapan Pervin Buldan, “Biz HDP olarak en kısa sürede kendi Cumhurbaşkanı adayımızı Türkiye halklarıyla paylaşacağız. HDP yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kendi adayıyla girecektir. Kendi adayımızı çıkartacağız ve seçimlerde o adayımız için Türkiye’den destek isteyeceğiz.” dedi.

Seçimlere ilişkin bir değerlendirme yapan Pervin Buldan, “Bizim şu aşamada ne Cumhur İttifakı ile ne de Millet İttifakı ile bir ortaklığımız yok. Ancak bir ilkesel yaklaşımımız bulunuyor. Bunları zamanı geldiğinde oturup konuşabiliriz, tartışabiliriz, müzakere edebiliriz, diyalog içerisinde olabiliriz. Şu anda kesin olan tek şey var. Bu seçimde HDP’nin kendi cumhurbaşkanı adayı olacaktır.” ifadelerini kullandı.

OY HESAPLARI DEĞİŞTİ!

HDP’nin potansiyel oyu hem iktidar için hem de muhalefet için çok önemli bir noktada duruyor. Cumhur İttifakı’nın HDP’yi altılı masanın gizli ortağı olarak aylardır lanse ettiği biliniyor. HDP’nin kendi adayı ile seçimlere girmesi ile artık oy hesapları yeniden yapılmaya başlandı. Özellikle ilk turda yüzde 50+1 oy oranına herhangi bir adayın ulaşamaması durumunda HDPnin önemi çok daha kritik bir hale gelecek.