Her Şey Zamlandı, Marketler Bir Tek Ona Dokunamadı! Markette Zam Gelmeyen Tek Ürün Açıklandı

2022 senesi daha ilk saatleri itibari ile elektrik ve doğalgaz fiyatlarına gelen rekor zamlarla başlamış, yıl boyunca yükselen enflasyon ile pek çok ürüne rekor zam gelmişti. Bir tek ona zam gelmedi!
Her Şey Zamlandı, Marketler Bir Tek Ona Dokunamadı! Markette Zam Gelmeyen Tek Ürün Açıklandı

Enflasyon rakamlarında yaşanan yükseliş büyük bir hızla devam ederken yükselen enflasyon beraberinde pek çok ürüne zam getirmişti. Yılbaşına girilmesi ile beraber daha ilk saatlerde doğalgaz ve elektrik faturası zamları ile başlayan süreçte ne yazık ki akaryakıt fiyatları ve gıda ürünleri başta olmak üzere pek çok ürüne zam gelmişti.

Gelen zamlar enflasyon rakamlarını daha da yukarıya çekerken, enflasyonun yükselişini sürdürmesi ile yeni zamlar yapılmış vatandaşın sırtındaki geçim yükü daha da ağırlaşmıştı. Süreçte özellikle de zincir marketler fırsatçılık suçlaması ile karşı karşıya kalmış, konu zam yapmak olduğunda hızlı refleks gösteren marketlerin indirim konusunda ise ağır davranması eleştiri konusu olmuştu.

MARKETLER HER ŞEYE ZAM YAPTI, BİR TEK ONA ZAM GELMEDİ!

Marketler iğneden ipliğe sattıkları her şeye rekor oranda zamlar yansıtırken fiyatı artmayan tek ürünü ise Korkusuz Gazetesi yazarı Can Ataklı açıkladı. Can Ataklı kaleme aldığı yazısında bir okurundan gelen mesajı paylaşarak market poşetlerinin marketteki en ucuz ürün olduğunu söyledi. Paralı poşet uygulaması ilk çıktığında pek çok kişinin daha ucuz olması nedeni ile çöp poşeti satın alarak 30'lu çöp poşeti kullanmaya başladığını, ancak gelen zamlarla artık bu poşetlerin market poşetlerinden daha pahalı hale geldiğini, bu nedenle market poşetine dönüş yaptıklarını dile getirdi.

PARALI MARKET POŞETİ KAÇ TL, NEDEN ZAM GELMEDİ?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından çevreyi korumak için hayata geçirilen Çevre Kanunu kapsamında plastik poşetler paralı olmuş, paralı poşet ücreti 25 kuruş olarak ücretlendirilmeye başlanmıştı. Büyük tepki çeken uygulamada bu nedenle fiyatlar sabit tutulmuş, marketlerin tüm başvuru, ısrar ve taleplerine rağmen market poşetine zam yapılmamış ve 25 kuruş olarak ücretlendirilmeye devam edilmişti.