Hibrit eğitim modeli nedir, üniversitelerde hibrit eğitim sistemi nasıl olacak?

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar tarafından yapılan açıklama ile üniversitelerde 2022 - 2023 akedemik yılı bahar dönemi için yeni karar açıklandı. Uzaktan eğitim ve hibrit eğitim modeli duyuruldu.
Hibrit eğitim modeli nedir, üniversitelerde hibrit eğitim sistemi nasıl olacak?

Hibrit eğitim modeli nedir, üniversitelerde hibrit eğitim sistemi nasıl olacak? - Türkiye Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremle sarsılmış, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen iki şiddetli deprem 11 ilde büyük yıkım yaşanmasına neden olmuştu. 

Yaşanan deprem felaketi nedeni ile depremin etkilediği 11 ilde OHAL ilan edilirken okullar için ise 81 il genelinde yeni kararlar açıklanmıştı. Deprem bölgesinde okullar 1 Mart tarihine kadar tatil ilan edilirken 71 il genelinde ise 20 Şubat 2023 Pazartesi günü okulların açılacağı ilan edilmişti. Üniversiteler için ise kararın bugün açıklanacağı ilan edilmişti. 

ÜNİVERSİTELERDE BAHAR DÖNEMİ NE ZAMAN, YÜZ YÜZE EĞİTİME GEÇİLECEK Mİ, UZAKTAN EĞİTİM NE KADAR DEVAM EDECEK?

Yükseköğretim Kurulu YÖK Başkanı Erol Özvar yaptığı açıklamasında depremin geniş bir bölgeyi etkilediğini belirterek "Bölgede ikametgahı olan veya eğitim alan toplam 627 bin civarında öğrenci bulunmaktadır. Örgün öğrencilerin yüzde 27 sine tekabül etmektedir. Depremden etkilenen yükseköğretim öğrenci sayısı fevkalade yüksek. Bu bakımdan deprem bütün üniversitelerimizin neredeyse tamamında etkili olduğunu söyleyebiliriz.

 Kampüslerimiz 11 ilde yapılan incelemede yıkılan bina olmadığı görülmüştür. Önümüzdeki süreçte, depremzedelerin rehabilitasyon, toplumun yeniden inşasında üniversitelerimiz sorumlulukla hareket edecektir. Depremden etkilenen vatandaşımız ile öğrencilerimizin barınma durumu, gibi birlikte değerlendirilerek 2022-2023 bahar döneminin uzaktan eğitim yoluyla tamamlanmasına daha önce karar verilmiştir. Ön lisans, lisans ve lisansüstünde 2022-2023 bahar dönemiyle sınırlı olmak kaydıyla bazı kararlar alınmıştır Nisan ayı başı itibariyle yeniden gözden geçirilerek, hibrit eğitim sistemi de değerlendirilecektir" diyerek uzaktan eğitim kararı alındığını duyurdu. 

HİBRİT EĞİTİM NE DEMEK, HİBRİT EĞİTİM MODELİ NASIL UYGULANIR?

Yüz yüze eğitim ile uzaktan eğitimin bir araya gelmesiyle oluşturulan eğtim modeline hibrit eğitim adı verilmektedir. Söz konusu modelin nasıl uygulanacağı ise önümüzdeki günlerde açıklanacak.