Hüseyin Kul Kimdir, Kaç Yaşındaydı, Neden Öldü?

Demokratik Sol Partisi (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Kul hayatını kaybetti. Hüseyin Kul kimdir, kaç yaşındaydı, neden öldü?
Hüseyin Kul Kimdir, Kaç Yaşındaydı, Neden Öldü?

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Kul, Bursa'da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybetti. Kaza 02.00 saatleri sıralarında Osmangazi Alemdar Mahallesi Mudanya Bulvarı'nda meydana geldi. DSP Genel Başkanı Hüseyin Kul'un kontrolünü kaybettiği araç metro hattının duvarına çarptı. Metrelerce sürüklenen 3 çocuk babası Hüseyin Kul, bariyerlere çarparak duran aracın içinde sıkıştı.

İhbar üzerine kazanın gerçekleştiği olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri geldi. İtfaiyenin çalışmaları sonrasında Kul araçtan çıkarıldı ve ilk müdahalenin ardından Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmayarak hayatını kaybetti.

Hüseyin Kul Kimdir, Kaç Yaşındaydı, Neden Öldü?

DSP GENEL BAŞKANINDAN TAZİYE MESAJI

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal sosyal medya üzerinden başsağlığı mesajı yayımladı. Aksakal sosyal medya mesajında "Değerli büyüğüm, tepeden tırnağa insan, emekçi ve üretici, örnek bir DSP’li, G. Bşk. Yrd. ağabeyimiz Hüseyin Kul’u elim bir trafik kazasında kaybettik. Üzüntümü tarif edecek cümle kuramıyorum. Kederli ailesine ve DSP camiasına sabır, metanet, başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun" ifadelerine yer verdi.

HÜSEYİN KUL KİMDİR, NEDEN ÖLDÜ?

2015 Kasım genel seçimlerinde Demokratik Sol Parti milletvekili adayı olan Hüseyin Kul, Bursa'nın Osmangazi ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybetti. 2011 ve 2015 genel seçimlerinde DSP'nin Bursa Milletvekili adayı olan Kul, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Artvin merkez belediye başkan adayı oldu. 29 oy olarak seçimi 6. olarak tamamladı. 70 yaşındaki kul 3 çocuk babasıydı.