İBB Başkanı İmamoğlu Öğrenci Ulaşım Kartlarına İndirim Yapılmasını Veto Etti

İBB Meclisinde Cumhur İttifakının teklifi ile kabul edilen öğrenci ulaşım kartlarına indirim yapılmasına İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan veto geldi.
İBB Başkanı İmamoğlu Öğrenci Ulaşım Kartlarına İndirim Yapılmasını Veto Etti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısı geçtiğimiz ay gerçekleştirilmişti. Toplantıda AK Parti ve MHP üyelerinin teklifi ile öğrenci abonman ücretlerine yapılan %40 oranındaki zam geri alınmıştı. İETT'nin sübvanse edilmesine ilişkin karar ise Ekrem İmamoğlu tarafından tekrar görüşülmek üzere meclise sevk edilmişti. Öğrenci ulaşım kartlarına indirim yapılması kararını veto eden İmamoğlu'na peş peşe tepkiler geldi.

İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, İBB Başkanı İmamoğlu'nun indirim kararını veto etmesine ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak: "Reklama 849 milyon lira ayıran İBB Başkanı, İstanbullu öğrencilerimiz için 463 milyon lira sübvanseyi çok görerek, meclisten geçirdiğimiz, 'Öğrenci abonmanlarına yapılan yüzde 40 zammın geri alınması ve İETT’nin sübvanse edilmesi' teklifimizi veto etti" diyerek karara tepki gösterdi.

İBB Başkanı İmamoğlu Öğrenci Ulaşım Kartlarına İndirim Yapılmasını Veto Etti

İSPARK'TAKİ DURUMA DA DEĞİNDİ

Göksu paylaşımında, İSPARK'taki duruma da değinerek İSPARK emekçilerinin beklediği müjdeyi verdiklerini, İBB Cumhur İttifakı gruplarının bu yükün İstanbulluların üzerine yıkılmasına izin vermeyeceklerini sermaye artışı ile sübvanse kararını desteklerini açıkladı.

İBB BAŞKANI İMAMOĞLU TABİİ Kİ VETO EDECEĞİM DEMİŞTİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, mecliste kabul edilen %40 oranındaki ulaşım zammının öğrenciler için sübvanse edilmesi kararına ilişkin mazot 6 lirayken 85 lira olan öğrenci kartını 40 liraya indirdiklerini, mazotun 20 lira olduğu dönemde öğrenci kartının 109 liraya çıktığını söyleyerek bu durumu kendi çocuklarına evlatlarına anlatamayacaklarını, gençlerin buna güleceğini belirtmişti.

Emlak365.com