İbrahim Tatlıses'e Doğduğu Topraklardan Büyük Jest! 'Tatlıses Müzesi'

Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses'in doğduğu 'mağara' müze oluyor. Şanlıurfa'da İbrahim Tatlıses müzesi yapılacak.
İbrahim Tatlıses'e Doğduğu Topraklardan Büyük Jest! 'Tatlıses Müzesi'

Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses'in 1952 yılında doğduğu ev müze oluyor. Arabesk müziğin sevilen isimlerinden ' İmparator ' lakaplı İbrahim Tatlıses'in Şanlıurfa'da doğduğu herkes tarafından biliniyor.

Çocukluğu yoksulluk içinde geçen Tatlıses'in doğduğu evin müzeye dönüştürülmesi için protokol imzalandı.

İBRAHİM TATLISES MÜZESİ!

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesi Hızmalı Mahallesi'nde bulunan evin turistlik bir yer olarak kazandırılması için Şanlıurfa Valiliği ile Haliliye Belediyesi arasında protokol imzalandı.

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, konu ile ilgili açıklama yaparak, proje ile Şanlıurfa'lı sanatçı İbrahim Tatlıses'in doğduğu evin restore edilerek müze haline getirileceğini ve bu müzeye İbrahim Tatlıses'in isminin verileceğini belirtti.

İbrahim Tatlıses'e Doğduğu Topraklardan Büyük Jest! 'Tatlıses Müzesi'

Şanlıurfa'nın tarihi turizminde yakaladığı başarıyı bir de bu şekilde değerlendirmek isteyen belediye, İbrahim Tatlıses'in doğduğu evin çok yakında restoresine başlayarak müze olarak gezilmesine olanak tanıyacak. İbrahim Tatlıses'e doğduğu topraklardan yapılan bu jest ile İbrahim Tatlıses ölümsüzleştirilmiş olacak.

Belediye Başkanı Canpolat, yapılacak bu müzenin turizm başarısını daha da üst seviyelere taşıyacağına inandığını ifade ediyor.

Öte yandan ünlü türkücü İbrahim Tatlıses, doğduğu ev için '' Mağarada doğdum, iyi ki de mağarada doğmuşum. Mağarada doğduğum için iftihar ediyorum '' ifadelerini kullanmıştı.