İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Hatay'da su yok iddialarına yanıt verdi!

Sosyal medyada gündeme gelen Hatay'da içme suyu yok iddialarına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu gerçeği yansıtmadığına dair açıklamalarda bulundu.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Hatay'da su yok iddialarına yanıt verdi!

Bugün Hatay'da içme suyu sıkıntısı olduğu konusunda bazı iddialar gündeme gelmişti. Gelen bu iddiaların ardından ise konunun gerçeği yansıtıp yansıtmadığı merak konusu olmuştu. Bu iddiaların sık sık gündemde yer alması ve sosyal medyadan da büyük kitlelere ulaşmasının ardından konuya dair hem Hatay Valiliği tarafından hem de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından açıklama yapıldı. 

VALİLİK AÇIKLAMA YAPMIŞTI! 

Konuya ilişkin herhangi bir sıkıntının bulunmadığı konusunda Hatay Valiliği tarafından açıklama yapılmıştı. Yapılan bu açıklamada "Hijyen amacıyla şebeke suyunun kullanılmasında herhangi bir sorun bulunmamaktadır. İçme suyu olarak damacana ve şişe su kullanılması gerekmektedir. AFAD tarafından bölgeye içme suyu sevkiyatı sürekli olarak yapılmakta olup, yeterli su stokumuz mevcuttur. Sosyal medyada bu konuda kara propaganda yapanlar hakkında gerekli cezai işlemler yapılmaktadır."  ifadelerine yer verildi.

BAKAN SOYLU DUYURDU! 

İddiaların sosyal medya üzerinde bir anda yayılmasının hemen ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da konuya ilişkin  "Hatay'dayız. Dün akşamdan itibaren organize bir şekilde malum sosyal medya kullanıcıları, 'Su ihtiyacı var.' diyerek spekülasyon yapıyor. İlk günden itibaren stoklarımızda su bulunuyor ve her geçen gün artıyor. Depremzedelerimize de sürekli dağıtıyoruz. Buna rağmen deprem bölgesini 'Unutmadık' demek için yalan üreten hesaplarla ilgili gerekli suç duyuruları yapılmakta ve Emniyet Siber Daire Başkanlığımız tarafından konu hassasiyetle takip edilmektedir." şeklinde konuştu. 

Böylelikle içme suyu konusunda herhangi bir şekilde sıkıntının bulunmadığı, bu haberlerin de gerçeği yansıtmadığı konusunda bilgi gelmiş oldu.