İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Kaç Suriyelinin Sınır Dışı Edildiğini Açıkladı!

Türkiye’de Suriyeli sığınmacılara yönelik tartışmalar devam ederken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kaç Suriyelinin sınır dışı edildiğini açıkladı. Türkiye kaç Suriyeliyi sınır dışı etti?
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Kaç Suriyelinin Sınır Dışı Edildiğini Açıkladı!

Türkiye’de Suriyeli sığınmacılar ile alakalı olarak yoğun bir şekilde tartışmalar devam ediyor. Vatandaşların bir kısmı Suriyelilerin ülkelerine geri gönderilmelerini ve onlara vatandaşlık verilmesinin ilerleyen dönemlerde ciddi sıkıntılar oluşturacağını iddia ederken bazı vatandaşlar da Suriyelilere kucak açmanın oldukça insani bulduklarını ifade ediyorlar.

TÜRKİYE KAÇ SURİYELİYİ SINIR DIŞI ETTİ!

Suriyeli sığınmacılara yönelik yapılan tartışmalar devam ederken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından çarpıcı bir açıklama yapıldı. Türkiye’de Suriyelilerin durumuna dair rakamları açıklayan Bakan Süleyman Soylu 2016 yılından itibaren Türkiye’nin 19.336 Suriyeliyi asayiş sorunlarından dolayı sınır dışı ettiğini duyurdu.

İÇ İŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU RAKAMLARI AÇIKLADI

Suriyeli sığınmacılara dair açıklamalarını devam ettiren Bakan Süleyman Soylu, “2020 yılında Avrupa’da sınır dışı başarı oranı yüzde 18 olarak kayıtlara geçmiştir. Bize ise geri gönderme yakaladıklarımızın yüzde 40’ı olarak kayıtlarımızda yer almıştır. 2022 yılına gelindiğinde ise geçen yılın aynı dönemine göre rakamları kıyaslarsak sınır dışı başarı oranı yüzde 73 artarak yüzde 41,2 olmuş ve sayı da 20.636 olarak gerçekleşmiştir.” dedi.

SURİYELİLER HAKKINDA YAPILAN TARTIŞMALAR DEVAM EDİYOR!

Suriyeli sığınmacıların Türkiye’de bulunmalarına dair tartışmalar siyasetin de önemli konularından birisi olarak tartışılmaya devam ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Suriyelilerin geri gönderilmeyeceklerini net bir şekilde ifade etmişlerdi. Muhalefet kanadından ise iktidara gelmeleri halinde Suriyelilerin ülkelerine dönmeleri için gerekli imkanların sağlanacağını ve ülkelerine dönmelerinin teşvik edileceğini duyurdular.

Öte yandan Suriyelilere vatandaşlık verilmesi konusunda da iddialar gündeme geliyor. Bu konuda resmi açıklamalar yapılmadı. Konuya dair İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun gerçek rakamları duyurması bekleniyor.

Emlak365.com