İçişleri Bakanlığı 100 kaymakam adayı alımı başvurusu nasıl yapılır, şartlar neler?

İçişleri Bakanlığı Mülki İdari Amirliği Hizmetleri Sınıfı'na 100 kaymakam adayı alımına ilişkin sınav duyurusu Resmi Gazete'de yayımlandı. Kaymakamlık sınav başvurusu nasıl yapılır, şartlar neler? Haberimizde.
İçişleri Bakanlığı 100 kaymakam adayı alımı başvurusu nasıl yapılır, şartlar neler?

İçişleri Bakanlığı sınavla 100 kaymakam adayı alacak. Kaymakam adaylığı sınav ilanı Resmi Gazete'de çeşitli ilanlar kategorisinde yayımlandı. İlana göre sınava girecek adaylar aranan şartlar ve başvuru sürecine ilişkin detaylar belli oldu. Kaymakam alımı sınav başvurusu nasıl yapılır, şartlar neler haberimizde tüm detayları ele aldık.

KAYMAKAM ADAYI ALIM SINAVINA BAŞVURU ŞARTLARI

Sınava başvuru yapacak adayların yurt içindeki ya da denkliği onaylanan yabancı üniversitelerin en az 4 yıllık lisans eğitimi veren fakültelerinin uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, işletme, maliye ve finans, sosyoloji, halkla ilişkiler ve tanıtım, psikoloji bölümlerinden veya bu bölümlerden herhangi birinin müfredatında yer alan derslerin en az yüzde 80'ine sahip olan diğer bölümlerden ya da hukuk fakültelerinden mezun olmak şartını taşımaları gerekiyor.

İçişleri Bakanlığı 100 kaymakam adayı alımı başvurusu nasıl yapılır, şartlar neler?

Üniversitelerin sosyal bilimler, mühendislik fakülteleri ile tarih bölümlerinde en az dört yıllık lisans eğitimi alanlar ve uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve iktisat alanlarında lisansüstü eğitim yapanlar da kaymakamlık sınavına başvurabilecek. 1 Ocak 2022 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak şartı da aranıyor. Ayrıca erkek adayların askerlikle ilişiği bulunmaması gerekiyor.

KAYMAKAMLIK SINAVI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Yayımlanan sınav ilanında yer alan şartları taşıyan adaylar, 2 Ağustos- 9 Ağustos 2022 tarihleri arasında ÖSYM başvuru merkezlerinden, ÖSYM resmi sitesinde ya da ÖSYM mobil uygulaması üzerinden sınava başvuru yapabilecek ve sınav ücretini yatıracak. Sınava geç başvurular 17 Ağustos 2022 tarihinde alınacak.

SINAV HANGİ TARİHTE, NEREDE YAPILACAK?

Kaymakam adayı alım sınavı 18 Eylül 2022 10.15'te Ankara'da yapılacak. Sınavda 100 soru sorulacak ve 150 dakika süre verilecek. 10.00'dan sonra adaylar sınav binalarına alınmayacak.