İdam cezası geri mi geliyor? Adalet Bakanı Bozdağ'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat açıklaması

İdam cezasına ilişkin tartışmalar yeniden gündemde. Orman yangınları ile başlayan tartışmalarda Erdoğan bazı açıklamalarda bulunmuştu. Bu açıklamalarda sonra bir açıklamada Bozdağ'dan geldi.
İdam cezası geri mi geliyor? Adalet Bakanı Bozdağ'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimat açıklaması

Bilerek ormanı yakanlara verilmesi gereken cezalara ilişkin tartışmalarda idam konusu yeniden gündeme gelmişti. İdam konusunda ilk açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan gelmiş ve konuya ilişkin görüşlerini aktarmıştı. Bu açıklamaların ardından idam konusu Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a soruldu.

ADALET BAKANI BEKİR BOZDAĞ'DAN İDAM AÇIKLAMASI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ bir takım etkinlikler kapsamında Ağrı'da bulunuyor. Burada gündemi değerlendiren Bakan Bozdağ, Marmaris'te çıkan orman yangını hakkında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan orman yangınlarını çıkaranlara caydırıcı ceza uygulanması konusunda açıklamada bulunmuş ve görüşlerini açıklamıştı. Bakan Bozdağ,

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamalarına değindi. Caydırı ceza konusunda çok net ifadeler kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan o konuşmasında "Caydırıcı bir ceza. Ben de diyorum ki ucu nereye dayanıyor idama mı, idam olmalı." ifadelerine yer vermişti. Adalet Bakanı Bozdağ'da bu konuda şuan uygulanan mevzuatı hatırlattı ve yangın çıkaranlara alt sınır 10 yıl olmak üzere ceza verildiğini açıkladı.

Konuşmasının devamında Erdoğan'ın sözlerine değinen Bakan Bozdağ "Bir örgüt faaliyeti çerçevesinde orman yakanların suçunun cezası ise müebbet hapis. Bu cezaların yeniden ele alınmasında biz de Adalet Bakanlığı olarak fayda görüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın konuşmaları bizim için ayrıca talimattır, Bakanlık olarak çalışmaya başladık." dedi.

Bakan Bozdağ konuşmasının sonunda ise çalışamlara dair somut adımlar geldiğinde kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi. Bozdağ sözlerini ise "Türkiye Büyük Millet Meclisi elbette bu konuda gerekli adımları eminim ki çalışmalar çerçevesinde atacaktır." ifadeleri ile sonlandırdı.