İki yıldır yüzümüzdeydi maske kullanım zorunluluğu kalkıyor mu? Sağlık Bakanı Koca'dan açıklama var

Sağlık Bakanı Koca basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bakan Koca'nın açıklamasında maske kullanım zorunluluğunun kaldırılacağına dair imalar olurken kararın ne zaman alınacağı merak edildi.
İki yıldır yüzümüzdeydi maske kullanım zorunluluğu kalkıyor mu? Sağlık Bakanı Koca'dan açıklama var

Emlak365.com - 2020 yılının Mart ayından itibaren Türkiye'de etkisini gösteren pandemi sürecinin etkileri artık kaybolmaya başladı. Koronavirüs salgınında sona geliniyor olması nedeniyle o dönemden itibaren uygulanan bazı zorunluluklarının da değişmesi bekleniyor. Listenin başında ise pandeminin başında uygulamaya alınan maske kullanımı var.

Halen kapalı alanlarda kullanımı olan maske için bu kuralın ne zaman kalkacağı merak ediliyor. Basında bazı iddialar yer alırken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan konuya ilişkin bir açıklama geldi.

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA'DAN MASKE AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sakarya Valiliği’ni ziyaret etti. Ziyareti sonrası basın mensupları ile karşılaşan Bakan Koca, kendisine sorulan sorulara yanıt verdi. Pandemi süreci hakkında devam eden sürecin ne aşamada olduğuna dair bilgiler veren Bakan Koca daha sonra halen geçerli olan pandemi yasaklarına değindi. Bilim Kurulu'nun pandemi şartlarına dair önümüzdeki hafta bir toplantı düzenleyeceğini açıklayan Bakan Koca, o toplantının bu zamana kadar düzenlenen en önemli toplantılardan birisi olacağını söyledi.

Alınacak kararların ne olacağına ilişkin kısa bir konuşma yapan Fahrettin Koca "Bilim Kurulu haftaya en önemli toplantılarından birini yapmış olacak. Özellikle maske başta olmak üzere önemli alınacak kararlar olacak. Okullarda maske kullanımı dahil olmak üzere gelecek hafta çok önemli olan Bilim Kurulu’nun toplantısında ele almış olacağız. Maske uygulamasının yoğun uygulandığı yer okullarımız. Okullarımız başta olmak üzere maske uygulamasını da Bilim Kurulu haftaya bunu değerlendirmiş olacak." ifadelerini kullandı.

Tüm Türkiye'de maske kullanımına ilişkin kararlar 2020 yılının Mart Nisan döneminde alınmış ve bu zamana kadar uygulanmıştı. Son olarak açık alanda maske kullanımını şart koşan madde kaldırılmıştı. Önümüzdeki hafta gerçekleştirilece bilim kurulu toplantısında ise yeni kararların açıklanması beklenecek.