İkinci el araba satışında yeni dönem: güvenli ödeme sistemi bu cuma başlıyor

Ticaret hayatındaki olumsuzlukları kaldırma adına yeni adımlar hayata geçiriliyor. Bu kapsamda 27 Eylül'den itibaren ikinci el araba satışında güvenli ödeme sistemi zorunlu olarak kullanılacak.
İkinci el araba satışında yeni dönem: güvenli ödeme sistemi bu cuma başlıyor

Türkiye'de araba satışı önemli bir pazar olarak biliniyor. İnsanlar sıfır otomobilleri kolaylıkla alamasa bile ikinci el araçlara büyük bir ilgi gösteriyor. Bu araçların alım ve satımlarında ise tarafların mağdur olmaması adında Ticaret Bakanlığı, Türkiye Noterler Birliği ile işbirliğine gitti.

İSTENMEYEN SONUÇLARIN ORTAYA ÇIKMASI ENGELLENECEK

Güvenli ödeme sistemi adı verilen bu uygulama ile taraflar arasında para alışverişi güvenli bir şekilde sağlanmış olacak. Tarafların birbirini dolandırması gibi durumlar ortadan kaldırılacak. Devletin sağladığı ortam üzerinden işlem kolaylıkla sağlanacak.

Söz konusu uygulama 27 Eylül Cuma gününden itibaren zorunlu olarak uygulanacak. Güvenli ödeme sisteminde ilk olarak satıcı süreci başlatacak. Alıcı referans numarası ile noter öncesi parayı aracı kuruluşa yatıracak. Noterdeki satış işleminin tamamlanmasının ardından para satıcının hesabına geçecek ve böylece işlem sağlıklı bir şekilde sonuçlandırılacak.

BAKANLIĞIN KURALLARA UYMAYANLARA CEZA UYGULAMASI BEKLENİYOR

Uygulamanın sağlıklı bir şekilde ilerlemesi ise Ticaret Bakanlığı tarafından denetlenecek. Zorunlu olan bu sistemi kullanmak yerine alternatif bir şekilde işlem yapmak isteyenlerin cezalandırılması bekleniyor.