İklim Formuna Katılan Çevre Bakanı Kurum: Ulusal Katkı Beyanımızı 2022 Sonuna Kadar Vereceğiz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ikilim değişikliğine ilişkin gerçekleştirilen forumda Türkiye'nin Ulusal Katkı Beyanını 2022 yılı sonuna kadar vereceğini açıkladı.
İklim Formuna Katılan Çevre Bakanı Kurum: Ulusal Katkı Beyanımızı 2022 Sonuna Kadar Vereceğiz

"Enerji ve İklim" konulu Büyük Ekonomiler Forumu (MEF) Bakanlar Toplantısı düzenlendi. ABD'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantı 2 ayrı oturum ile tamamlandı. MEF toplantısında Türkiye adına yer alan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ülkemizde atılan adımları paylaştı.

TÜRKİYE'NİN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ MÜCADELESİ

MEF toplantısının ilk oturumunda, 26. İklim Değişikliği Konferansında (COP26) alınan kararlar görüşüldü. Bu kapsamda küresel sıcaklık artışında 1,5 derecelik sınırın korunması için ele alınacak önlem paketi konuşuldu. Paketin uygulanabilirliği için gerekli finansal koşulların değerlendirildiği bu aşamada ayrıca acil ve öncelikli diğer başlıklar da görüşüldü.

Toplantıda yer alan Çevre Bakanı Murat Kurum'da Türkiye'nin iklim değişikliğine dair yapmış olduğu düzenlemelere değindi. Kurum konuşmasında Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile 2053'te net sıfır hedefi olduğunu hatırlattı ve bu hedef için Ulusal Katkı Beyanının 2022 yılı sonuna kadar güncellenip sunulacağını açıkladı. Bakan Kurum konuşmasında bu çalışmalar doğrultusunda müzakerelerin de devam ettiğini söyledi.

Gelinen süreçte yeni bir değişim evresinde olunduğunu ifade eden Bakan Kurum, "Türkiye olarak iklim değişikliğiyle mücadelede teknolojiden, akıllı uygulama ve girişimlerden, yenilenebilir enerjiden tam faydalanmak için özel sektörümüzle çok sıkı çalışıyoruz. Özellikle Avrupa Yeşil Mutabakatı'nın üretim, ticaret ve istihdam üzerinde ne gibi bir etkisi olacağını yakından takip ediyoruz." açıklamasında bulundu.