İktidardan Milyonları Hayal Kırıklığına Uğratan EYT Açıklaması

Emekli olabilmek için yaş sınırının dolmasını bekleyen milyonlarca vatandaşı sevindiren EYT müjdesinin ardından günler geçmesine rağmen meclis gündeminde bu konuyla alakalı bir hareketlilik yaşanmadı. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, EYT'lileri hayal kırıklığına uğratan bir açıklama yaptı.
İktidardan Milyonları Hayal Kırıklığına Uğratan EYT Açıklaması

Emekli olabilmek için prim gün sayısını doldurmasına karşın yaş sınırını doldurmayı bekleyen vatandaşları sevindiren haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan müjde olarak açıklamıştı. Ancak bu açıklamanın ardından günler geçmesine karşın herhangi bir yasal düzenleme yapılmadı. İktidar kanadından EYT hakkında son açıklama AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'tan geldi. Elitaş açıklamasıyla milyonlarca vatandaşta büyük hayal kırıklığı yarattı.

Yıllarca mücadele veren ve sonunda kaybettikleri emeklilik hakkını geri kazanan EYT'li vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjde olarak duyurduğu EYT düzenlemesi karşısında sevinçten sokaklara dökülmüştü. Emekli olmak için düzenlemenin yasalaşmasın bekleyen vatandaşlar,  sabırsızlıkla düzenlemenin yasalaşacağı günü bekliyor.

Tarih Vermemizi Beklemeyin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emeklilikte yaşa takılan vatandaşlara müjde olarak açıkladığı düzenlemenin tüm detayları belli oldu. 1999 öncesi sigorta girişi olan, 20 yıl ve 5 bin prim gününü dolduran tüm vatandaşlar emekli olabilecek. Bu açıklama yıllardır EYT düzenlemesi bekleyen vatandaşları oldukça sevindirdi. Her ne kadar tarih konusunda bazı tartışmalar yaşansa da EYT sorunun çözülmesi genel manada memnuniyetle karşılandı. 

EYT müjdesi verilmesine verildi ancak konuya dair yasal düzenleme henüz yapılmadı. Dolayısıyla EYT düzenlemesini bekleyen vatandaşların sabırsız bekleyişi hala devam ediyor.

EYT hakkında açıklamada bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, şaşırtan sözler sarf etti. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Elitaş, "EYT ile ilgili ilgili tarih beklemeyin." dedi.

Henüz Meclise Gelmedi

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş açıklamasıda, "EYT düzenlemesinin bakanlıktaki çalışması hala devam ediyor. Biliyorsunuz sözleşmeli personelle alakalı kanun teklifi çalışması 10 gün kadar sürdü. EYT ile alakalı metni bakanlığımız meclise henüz göndermedi. Ocak ayı için 2 çalışma haftamız kaldı. Bu süre zarfında başka yasalar da var. EYT bize geldiği gibi ertesi gün yasalaştırılacak bir durum değil. Parlamento muhabiri arkadaşlar olarak siz de kanun yapım tekniğini siz de çok iyi biliyorsunuz. Kanun teklifi meclise geldikten sonra en az 10 günlük bir süre gerekir." dedi.

"EYT ile ilgili çalışmayı er yada geç bitireceğiz ancak bizden bir tarih vermemizi beklemeyin." diyen Elitaş, muhalefetin kasıtlı olarak işleri yavaşlatmaya çalıştığını dile getirdi.

Muhalefet İşi Yokuşa Sürüyor

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, kanun tekliflerinin ve yasal düzenlemelerin yavaş çıkmasında suçlu olarak muhalefeti gösterdi. "Kanun yapma çalışmalarında bir bakıyorsunuz yeter sayı bulunmuyor. Muhalefet 20 kişiyle TBMM'nin çalışmalarını tıkayabiliyor. Dün Akşam 187 millet vekilimiz vardı 13 millet vekili olmadığından çalışamadık. Halbuki muhalefet vekilleri orada oturdukları halde kendilerini yok saydırıyor ve meclisin çalışmalarını engellemeye gayret ediyor." dedi.

Muhalefeti bazı kanunların gecikmesi için kasti olarak oturumlara katılmamakla suçlayan Elitaş, "Bu engellemeleri de göz önüne aldığımızda net bir tarih zikretmemiz imkansız. O sebeple bizi süreyle bağlama noktasında ağzımızdan bir söz almaya çalışmayın. Bu konuda söz veremeyiz." dedi.