İmamoğlu'ndan cumhurbaşkanlığı adaylığı çıkışı! Kendimi taca, auta atmıyorum sorumluluğumun farkındayım

Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde aday olacak mısınız? sorusuna yanıt veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kendisini taca yada auta atmadığını sorumluluğunun farkında olduğunu söyledi.
İmamoğlu'ndan cumhurbaşkanlığı adaylığı çıkışı! Kendimi taca, auta atmıyorum sorumluluğumun farkındayım

Emlak365.com - Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için ismi en fazla konuşulan adaylardan birisi olarak gösterilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yeni açıklamalarda bulundu. İBB Başkanı İmamoğlu, kendisine sorulan adaylık sorusuna dikkat çeken ifadelerle yanıt verdi.

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI AÇIKLAMASI: SORUMLULUKTAN KAÇMIYORUM

Millet İttifakının adayının kim olacağına ilişkin iddialar basında devam ederken 3 isim öne çıkıyor. Parti içinden çok sayıda isim CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak gösterirken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın adaylıkları ile ilgili de çok fazla iddia gündemde yer alıyor.

Bu iddialar konuşulmaya devam ederken İBB Başkanı İmamoğlu'ndan dikkat çeken bir çıkış geldi.

Sözcü'den Özlem Güvemli'ye konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu "Cumhurbaşkanlığına aday mısınız?" sorusuna yanıt verdi.

İmamoğlu bu soruya "Ben de CHP'liyim ve benim de adayım genel başkanımdır, sayın Kılıçdaroğlu'dur. Ortada bir ittifak, 6'lı masa var. Belki bu genişlemeli. Günün sonunda ülke kazanmalı, bir şahsın kazanmasının da anlamı yok. En doğru kararı vereceklerine inanıyorum." sözleriyle yanıt verdi.

Bu noktada kendisi ile ilgili de bir açıklamada bulunan İBB Başkanı "Ancak Ekrem İmamoğlu burada kendi taca ya da auta atmıyor. Kendi sorumluluğunun da farkında. Ekrem İmamoğlu İBB başkanı, tarihin en yüksek oyunu almış bir belediye başkanı. Tarihin en çok oyunu almış bir belediye başkanı" dedi.

İmamoğlu sözlerine ekonomi üzerinden bir değerlendirmede bulunarak devam İmamoğlu, ekonominin yüzde 45'inin döndüğü İstanbul'da süreci uzaktan izleyen olamaz ifadelerini kullandı. İstanbul'da iyi şeylerin olması durumunda Türkiye'de de iyi şeyler olur diyen İmamoğlu önümüzdeki seçim bir o kadar başarılı olur dedi.