İnsanlığın iki büyük düşmanı kendini ele verdi! Şeker ve kanser hastalığı önceden anlaşılabilir mi?

Çağın en büyük hastalıklarından olan şeker ve kanser tehlike saçıyor. Hastalıkları önceden teşhis edebilmek ilerlemesini durduruyor. Uzmanlar kanser ve şeker hastalığının önlenebilmesi için belirtilerinin fark edilebileceğini açıkladı. 4000 kişi üzerinde inceleme yapıldı. “Erken teşhis hayatı kurtar
İnsanlığın iki büyük düşmanı kendini ele verdi! Şeker ve kanser hastalığı önceden anlaşılabilir mi?

Kalp ve şeker hastalığına yönelik oluşan riskin seviyesini tespit edebilmek için çalışmanın sonuçları Diabetologia dergisinde yayınlandı. Araştırma sonuçlarına göre pek çok kişinin vücudunda yer alan Prostatin isimli proteinin seviyesi yüksek çıktığında şeker hastalığı ve buna bağlı olarak kanser riskini daha da arttırdığını ortaya koydu. Profesör Doktor Uğur Coşkun araştırmayı inceledi. Şeker hastalığı ve kanserle bağlantısı üzerine fikirlerini paylaştı.

ÖLÜM RİSKİ %76 DAHA YÜKSEK!

Doktor Coşkun dergide yayınlanan çalışmaya yönelik fikirlerini paylaştı. Araştırmaya kaynaklık eden doktor Xue Bao ve arkadaşları ilginç bir sonuca ulaştı. 4000 kişiden alınan kan testi sonrasında 22 yıl boyunca kişiler üzerinde takibe devam edildi. Yapılan inceleme sonucunda Prostatin düzeyi yüksek olan kişilerin diyabet riskinin %76 daha fazla olduğu ortaya kondu. Bu protein seviyesi yüksek olan kişilerin kanserden ölme riski de %43 oranında daha fazla olduğu belirlendi.

ŞEKER HASTALARININ KANSERLE BAĞLANTISI ÇÖZÜLECEK!

İnsanlığın iki büyük düşmanı kendini ele verdi! Şeker ve kanser hastalığı önceden anlaşılabilir mi?

Yapılan bu çalışmalar ilginç bir bağlantıyı da ortaya koydu. Şeker hastalığı bulunanların belirli kanser türlerine yakalanma oranının daha yüksek olduğunu fark edildi. Prostatin seviyesi vücuttaki protein ve tuz dengesini ortaya koyuyor. Bu dengeli olduğunda kan basıncını da düzenliyor. Dr.Coşkun: “Verimli sonuçlar elde edebilmek için daha büyük katılımlarla ulusal ve uluslararası çalışmalar yapılmalıdır.”

ŞEKER HASTALARININ YAKALANMASI OLASI KANSER TÜRLERİ

Dr.Coşkun konu üzerine şu şekilde yorumuna devam etti:

“Prostatin kan şekeri regülasyonunu da etkiliyor. Şeker hastalığı olan kişilerde karaciğer, pankreas ya da rahim kanseri olma oranı daha sık oluşuyor. Bu çalışma sonucu ile yapılan saptama bizler için de oldukça önemli. Şeker hastalığının kansere yönelik gelişimi fark edildikten sonra riskleri anlaşılmıştır. Daha önceden tespit edilebilmesi için farklı çalışmalar yapmak önemlidir” dedi.