Instagram Hikayelerinden Ekran Görüntüsü SS Alınca Bildirim Gidiyor mu?

Hikayeleri kolay yoldan kaydetmek isteyen Instagram kullanıcıları diğer kullanıcıların hikayelerinden ekran görüntüsü almayı seçiyor. Peki hikayeden ss alınca karşı tarafa bildirim gidiyor mu?
Instagram Hikayelerinden Ekran Görüntüsü SS Alınca Bildirim Gidiyor mu?

Milyonlarca Instagram kullanıcısı, başka kullanıcıların hikayelerinden ekran görüntüsü ss alındığı zaman bildirim gidip gitmediğini merak ediyor. Instagram'da hikayelerde geçerli olmasa da bildirim gitme özelliği bulunuyor. SS alınca bildirim gitme özelliği sadece bazı durumlarda geçerli oluyor.

HİKAYEDEN SS ALINCA BİLDİRİM GİDİYOR MU?

Instagram hikaye paylaşma özelliği 2016 yılından beri kullanılıyor. Hikaye özelliği bir başka uygulama olan Snapchat'ten esinlenilerek uygulamaya eklendi. Snapchat hala kullanılıyor olsa da Instagram hikaye paylaşma özelliği daha popüler.

Instagram Hikayelerinden Ekran Görüntüsü SS Alınca Bildirim Gidiyor mu?

Hikaye paylaşma özelliğinin Instagram'a geldiği ilk günden beri, hikayelerden ekran görüntüsü alındığı zaman karşı tarafa bildirim gidip gitmediği merak ediliyor. Çünkü Snapchat uygulamasında hikayeden ekran görüntüsü alındığı durumda diğer kullanıcıya bildirim gidiyor. Fakat Instagram hikayelerinde bu durum geçerli değil. Bir hikayeden ekran görüntüsü alındığı zaman karşı tarafa bildirim gitmiyor. Sadece hikayelerin 24 saat süresi olduğu için bu süre geçmeden ekran görüntüsü alınabiliyor.

Instagram Hikayelerinden Ekran Görüntüsü SS Alınca Bildirim Gidiyor mu?

KAYBOLAN MESAJLARDA SS ALININCA BİLDİRİM GİDİYOR

Instagram üzerinden mesajlaşmada kullanılan kaybolan mesaj özelliğinde yazılan ve paylaşılan her şey bu özellik kapatıldığında siliniyor. Kaybolan mesaj özelliğinin temelinde ise gizlilik yer alıyor. Bu nedenle Instagram hikayelerinin aksine gizlilik açısından kaybolan mesajlarda ss ekran görüntüsü alındığı zaman ekranda ss alındığına dair bildirim çıkıyor ve ayriyeten karşı tarafa da ekran görüntüsünü alındığına dair bildirim gidiyor. Böylece kaybolan mesaj ile konuşulan karşı taraf bu konuşmadan ekran görüntüsü yani SS alındığından haberdar oluyor.