Instagram, WhatsApp, Youtube Çöktü Mü, Neden Açılmıyor, Ne Zaman Düzelecek?

Sosyal medya kullanıcıları tarafından çok sayıda şikayetler ardı ardına geldi. Bazı sosyal medya platformlarında Instagram çöktü mü, WhatsApp çöktü mü, Youtube çöktü mü soruları sorulmaya başlandı. Bu sosyal medya platformlarından açıklama geldi mi?
Instagram, WhatsApp, Youtube Çöktü Mü, Neden Açılmıyor, Ne Zaman Düzelecek?

Sosyal medya platformalarına 10 Haziran 2021 Perşembe günü darbesi geldi. Çok sayıda sosyal medya kullanıcı bazı platformlara giriş yapamadılar. Bu durum internet sorgulamalarına da yansıdı. Herkes Instagram çöktü, WhatsApp çöktü mü, Youtube çöktü mü şeklinde aramalar yapmaya başladılar. Bu platforma giremeyen sosyal medya kullanıcıları sorunun nedenini araştırmaya başladılar.

INSTAGRAM ÇÖTÜ MÜ 10 HAZİRAN 2021

Sosyal medya platformlarının en önemlilerinden birisi olan Instagram'a kullanıcılar giriş yapamadılar. Bu durum Twitter'da yoğun bir şekilde gündeme getirildi. Yaşanan sorunun nedeninin ise sistemsel olduğu ortaya çıktı. Instagram genel olarak kullanıcılara hizmet veremedi. Bu durumun ne kadar süreceğine dair ise henüz şirket tarafından bir açıklama yapılmadı. Instagram'ın teknik ekipleri yoğun bir çaba gösterdikleri ifade edildi. Kısa bir süre içerisinde bu sosyal medya platformunun normale dönmesi bekleniyor.

WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ 10 HAZİRAN 2021

Anlık mesajlaşma platformu olan WhatsApp'ı dünya genelinde milyarlarca kullanıcı kullanıyor. Yaşanan teknik sorunlar da bu milyarlarca insanı aynı anda etkiliyor. Çok sayıda kullanıcı WhatsApp'a erişemediği için platformu şikayet yağmuruna tuttular. Bundan dolayı da herkes WhatsApp'ın neden hizmet veremediğini merak etmeye başladı. WhatsApp tarafından teknik soruna dair henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak kısa bir süre içerisinde bu platformun normal haline dönmesi bekleniyor.

YOUTUBE ÇÖKTÜ MÜ 10 HAZİRAN 2021

Youtube da şikayet alan platformlardan birsi oldu. Youtube üzerinden video izlenme konusunda herhangi bir şikayet gelmedi. Ancak bu platforma video yüklemek isteyenler bir türlü bunu başaramadılar. Yaşanan teknik sorunun önce kendilerinden kaynaklandığını düşünen Youtube kullanıcıları kısa bir süre içerisinde bu problemin genel bir sorundan kaynaklandığını öğrendiler. Youtube ekipleri kısa bir süre içerisinde problemi çözmek için çalışmaya başladıklarını açıkladılar.