iOS 16 Hangi Cihazlara Gelecek? Hangi Modeller iOS 16 Güncellemesini Yükleyebilecekler?

Teknoloji devi Apple iOS 16 işletim sisteminin tanıtımını yaptı. Peki iOS16 güncellemesini hangi model cihazlar alabilecek?
iOS 16 Hangi Cihazlara Gelecek? Hangi Modeller iOS 16 Güncellemesini Yükleyebilecekler?

Apple firmasının gerçekleştirdiği etkinlikle iOS 16, iPadOS 16 ve macOS Ventura sürümlerinin tanıtımları yapıldı. Bu işletim sistemleri Apple model cihazlarda adeta devrim niteliğin yenilikleri sağlayacağı bildirildi. Özellikle iOS 16 güncellemesinin hangi modellere geleceği merak konusu oldu? Hangi iPHone cihazlar iOS16 güncellemesini alabilecekler?

İOS16 GÜNCELLEMESİ İLE HANGİ ÖZELLİKLER GELECEK?

Apple’ın tanıtımını yaptığı iOS 16 için yeni özellikler merak ediliyor. İlk bilgilere göre bu işletim sistemi ile kişiselleştirilebilir kilit ekranı geliyor. Kullanıcılar kilit ekranı olarak belirledikleri fotoğraflara direkt olarak efekt uygulayabilecekler. Ayrıca kilit ekranında bulunan saat göstergesinin fontunda da değişiklik yapma hakkı kullanıcılara tanındı. Daha çok kişiselleştirilebilir kilit ekranı ile wigdetler sayesinde farklı bir işlevsellik hakim olacak. Kullanıcılar uygulamalardaki güncellemeleri ve bildirimleri cihazın kilidini açmaya gerek duymadan görebilecekler. Örneğin maç sonuçları gibi anlık değişen araçların takibi kilit ekranı üzerinden yapılabilecek.

İmessage uygulaması ise Apple tarafından iOS16 ile sosyal medya platformu haline geliyor. Kullanıcılar FaceTime dışında da SharePlay desteği ile ekranlarını paylaşabilecekler. Ayrıca iMessage uygulamasına iOS16 ile geri al ve düzenle özellikleri de getirildi. Yapay zekanın en üst imkanlarının yer aldığı bu güncelleme ile kullanıcılar fotoğraflardaki istedikleri objeyi kopyalayabilecekler.

İOS16 GÜNCELLEMESİ HANGİ CİHAZLARA GELECEK?

Apple tarafından verilen bilgilere göre her cihaz iOS16 güncellemesini alamayacak. İOS16 güncellemesi iPhone SE (2022), iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max, iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone SE (2. nesil), iPod Touch (7.nesil) modellerine yüklenebilecek.

Emlak365.com