İSKİ İstanbul'un Baraj Doluluk Oranlarını Güncelledi! Kar Yağışı Nasıl Etkiliyor, Barajlarda Son Durum Ne?

İstanbul’da yoğun kar yağışları meydana gelirken baraj doluluk oranları merak ediliyor. İSKİ baraj doluluk oranlarını güncelledi. İstanbul’un baraj doluluk oranı yüzde kaç?
İSKİ İstanbul'un Baraj Doluluk Oranlarını Güncelledi! Kar Yağışı Nasıl Etkiliyor, Barajlarda Son Durum Ne?

İstanbul’da günlerce sürmesi beklenen kar yağışları devam ediyor. Yağışların artması vatandaşları zorlu kış şartları ile karşı karşıya bırakırken baraj doluluk oranlarında da değişimler meydana geliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İstanbul Su Ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından baraj doluluk oranlarında güncelleme yapıldı. Baraj doluluk oranları ne kadar oldu? İstanbul’da su sorunu var mı? İşte baraj doluluk oranlarına dair son dakika gelişmeleri...

BARAJ DOLULUK ORANLARI NE KADAR OLDU?

İSKİ tarafından 10 Mart 2022 tarihi itibariyle baraj doluluk oranları güncellenerek kamuoyuna açıklandı. Buna göre İstanbul’da bulunan tüm barajların ortalama doluluk oranları yüzde 83,41 olarak kamuoyuna duyuruldu. İSKİ’nin verdiği bilgilere göre Mart ayı karşılaştırmasına göre 2018 yılından sonra en yüksek baraj doluluk oranına ulaşıldı. İstanbul’un tüm barajlarında toplam 724,58 milyon metreküp su olduğu belirtildi. Ayrıca İSKİ baraj baraj doluluk oranlarına dair bilgileri de paylaştı.

İSKİ İstanbul'un Baraj Doluluk Oranlarını Güncelledi! Kar Yağışı Nasıl Etkiliyor, Barajlarda Son Durum Ne?

2 BARAJ YÜZDE 100 DOLULUK ORANINA ULAŞTI

İSKİ’nin kamuoyu ile paylaştığı bilgilere göre İstanbul’un barajları içerisinde iki barajda yüzde 100 doluluk oranına ulaşıldı. Açıklanan rakamlara göre Kazandere ve Istrancalar barajlarında su miktarı tam kapasiteye çıktı. Ayrıca Darlık, Elmalı, Ömerli, Pabuçdere barajlarında da yüzde 90’ın üzerinde doluluk oranlarına ulaşıldı.

İSTANBUL'UN GÜNLÜK SU TÜKETİM MİKTARLARI AÇIKLANDI

İSKİ son günlerde İstanbul’da günlük su kullanım miktarlarına dair de rakamsal güncellemeleri açıkladı. Buna göre 9 Mart’ta İstanbul’da toplam 2,77 milyon metreküp, 8 Mart’ta toplam 2,72 milyon metreküp, 7 Mart’ta 2,78 milyon metreküp, 6 Mart’ta 2,92 milyon metreküp, 5 Mart’ta 2,86 milyon metreküp, 4 Mart’ta 2,87 milyon metreküp, 3 Mart’ta 2,83 milyon metreküp su tüketimi yapıldı.

KAR YAĞIŞLARI İSTANBUL'UN SU VARLIĞINI ARTTIRACAK

Kar yağışlarının yoğun bir şekilde Pazartesi gününe kadar gerçekleşecek olması İstanbul'da su varlığına ciddi bir katkı sağlaması bekleniyor. Baraj doluluk oranlarında gelecek haftadan itibaren yükselişler olabileceğine dair öngörüler paylaşılmaya başlandı.