İŞKUR En Az Lise Mezunu Personel Alımı Yapacak! Kamu ve Özel Sektöre Binden Fazla Personel Alınacak!

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) en az lise mezunu çok sayıda güvenlik görevlisi alımı gerçekleştirecek. 2022 güncel İŞKUR iş ilanlarında detaylar belli oldu!
İŞKUR En Az Lise Mezunu Personel Alımı Yapacak! Kamu ve Özel Sektöre Binden Fazla Personel Alınacak!

Kamu, özel sektör ve belediyeler dahil birçok kurum tarafından 1.778 güvenlik görevlisi alımı gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Türkiye’nin birçok farklı il ve ilçesinde yapılacak personel alımı kapsamında, silahlı – silahsız çok sayıda güvenlik görevlisi istihdam edilmesi hedefleniyor. İŞKUR 2022 yılının en büyük işe alımlarını gerçekleştirmeye devam ediyor. Kamuda ve özel sektörde istihdam edilecek adayların, her bir güvenlik görevlisi kadrosu için belirlenen şartları taşımaları gerekmektedir.

İŞKUR Güvenlik Görevlisi İş Başvurusu Şartları

İŞKUR En Az Lise Mezunu Personel Alımı Yapacak! Kamu ve Özel Sektöre Binden Fazla Personel Alınacak!

2022 Nisan ayı itibariyle İŞKUR üzerinden kamu ve özel sektöre çok sayıda güvenlik görevlisi alımı yapılması hedefleniyor. Türkiye genelinde gerçekleştirilecek işe alımlar kapsamında adayların başvurular için belirlene genel ve özel şartları sağlamaları gerekmektedir. Söz konusu şartları sağlamayan adayların başvuruları geçerli olmayacaktır. İŞKUR 2022 güvenlik görevlisi personel alımı genel şartları ise kısaca şöyledir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • Kamu haklarından kısıtlı olmamak.
  • Askerlikle ilişkisi bulunmamak.
  • Görevini yapmaya engel sağlık sorununa sahip olmamak.
  • Kamu Kurum ve Kuruluşları İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin ilgili maddelerinde belirlenen suçlardan mahkum olmamak.
  • 18 – 35 yaş arasında olmak.
  • En az lise mezunu olmak.
  • 5188 Sayılı Kanun kapsamında Özel Güvenlik Temel Eğitimini başarı ile tamamlamış olmak.
  • Aranan diğer özel niteliklere sahip olmak.

İŞKUR Güvenlik Görevlisi İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

İŞKUR tarafından yapılacak silahlı – silahsız güvenlik görevlisi personel alımına ilişkin adaylarını ‘’esube.iskur.gov’’ adresi üzerinden işlem yapmaları mümkündür. Elektronik ortam üzerinden başvurularını yapmak isteyen adayların İŞKUR kaydının bulunması gerekmektedir. İŞKUR kaydına sahip adaylar, şifreleri ve T.C. kimlik numaraları ile sisteme giriş yaptıktan sonra, açık iş ilanları sayfasından ‘’Meslek’’ bölümüne ‘’Güvenlik Görevlisi’’ yazarak Türkiye geneli tüm ilanlara ulaşabilmektedir.

2022 yılında da İŞKUR üzerinden çok sayıda personel istihdam edilmesi hedefiyle güncel daha birçok farklı meslek grubunda iş ilanı yayınlanmaktadır.

Genel Yayın Yönetmeni