İŞKUR TYP personel alımı ne zaman, başvurular başladı mı? Okullara temizlik ve güvenlik personeli alımı!

İŞKUR TYP personel alımı başvurularına dair yeni gelişmeler araştırılıyor. 2022 İŞKUR TYP personel alımı başvuruları başladı mı? Okullara temizlik ve güvenlik personelleri için İŞKUR alımları ne zaman yapılacak?
İŞKUR TYP personel alımı ne zaman, başvurular başladı mı? Okullara temizlik ve güvenlik personeli alımı!

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda çalışacak olan temizlik ve güvenlik personellerinin işe alımlarına dair ayrıntılar merakla takip ediliyor. İŞKUR TYP ile yapılacak olan alımlarla binlerce vatandaş işe alınacak. Peki İŞKUR TYP nedir, başvurular başladı mı, kaç personel alımı yapılacak, başvuru işlemleri nasıl yapılacak?

TYP NEDİR?

TYP, İŞKUR’un uyguladığı bir programdır. Açılımı Toplum Yararına Program demektir. İŞKUR bu program işe işsizlerin toplum yararına işlerde çalışmalarını sağlamaktadır. Genellikle işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde işsiz vatandaşların çalışma hayatından uzaklaşmamaları için bu şekilde işe yerleştirmeler yapılmaktadır. TYP ile işe yerleştirilenler iş hayatının disiplininden kopmadıkları gibi aldıkları maaşlarla da bir gelir temin edebiliyorlar.

TYP BAŞVURULARI BAŞLADI MI, NE ZAMAN?

İŞKUR TYP başvurularının başlayıp başlamadığı merak ediliyor. Geçtiğimiz yıllarda da yapılan bu uygulama ile 13 Bin personel alımı gerçekleştiriliyordu. İŞKUR tarafından yapılan açıklamaya göre TYP programı kapsamında şimdi 20 bin personel alımı yapılacak. Bu personeller Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda temizlik ve güvenlik görevlisi olarak çalıştırılacaklar. Başvurular ise henüz başlamadı. İŞKUR 2022 TYP başvurularını Eylül ayında almaya başlayacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

İŞKUR TYP başvuruları ile alakalı olarak bazı şartlar bulunuyor. Bu şartları karşılayamayan vatandaşların başvuruları kabul edilmeyecek. Buna göre eski hükümlü olmamak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşından büyük olmak, herhangi bir şekilde emeklilik veya malullük aylığı alıyor olmamak, İŞKUR’a kaydı bulunmak, vardiyalı çalışmaya aykırı bir durumu olmamak, çalışmaya engel teşkil edecek fiziksel ve ruhsal bir engeli olmamak gibi şartlar aranacak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

İŞKUR TYP başvuruları online ortamda alınacak. İŞKUR'un sistemine giriş yapılarak başvuruda bulunulabilecek. Bu başvuruların ardından MEB'de güvenlik ve temizlik personeli olarak istihdam edilecek olanlar belirlenerek işe başlatılacaklar.