İsmailağa cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu kimdir, neden öldü, hastalığı neydi?

İsmailağa cemaati lideri Mahmut Usta Osmanoğlu hayatını kaybetti. Vefat haberinin ardından Mahmut Ustaosmanoğlu kimdir, neden vefat etti araştırılıyor.
İsmailağa cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu kimdir, neden öldü, hastalığı neydi?

Önceki haftalarda yaşlılığa bağlı nedenlerden dolayı hastaneye kaldırılan İsmailağa cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu hayatını kaybetti. Ustaosmanoğlu'nun vefat haberini torunu Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu sosyal medya hesabından '' Mahmut efendi hazretleri dedem hazreti Allah'a vasıl oldular '' sözleriyle duyurdu.

Mahmut Ustaosmanoğlu kimdir?

Mahmut Ustaosmanoğlu, 1929 yılında Trabzon'da doğmuştur. Gençliğinde çevredeki köylerin hocalarından ders almış ve 16 yaşında icazet aldıktan sonra yetiştirdiği öğrencilerine icazet vermiştir. 16 yaşında evlendi.

1952 yılında Ali Haydar efendi tarafından İsmailağa Camii'nde imamlık yapması için davet aldı. 1954 yılında başladığı bu görevini 1996 yılında emekli oluncaya dek sürdürdü.

2010 yılında düzenlenen Uluslararası İnsanlığa Hizmet Sempozyumu'ndan sonra kendisine İslam'a Üstün Hizmet Ödülü verildi. Mahmut Ustaosmanoğlu, Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün de hocasıdır.

Mahmut Ustaosmanoğlu'nun hem kendi yazdığı hem de adına yazılan birçok eseri bulunmaktadır. Umre Sohbetleri, Sohbetler, Risale-i Kudsiyye, Ruhul Furkan Tefsiri, Fatiha Tefsiri, Efendi Babam Buyurdu ki, Kuranı Mecid ve Tefsirli Meali Alisi, İrşadül Müridin, Mahmut Efendi Hazretlerinden Dualar, Kuranı Mübin ve Kelime Manalı Meali Alisi, Kuranı Kerim'in Faziletleri ve Okuma Adabı, Efendi Hazretlerimizin Hatm-, Hace Sohbetleri gibi eserleri bulunmaktadır.

Mahmut Ustaosmanoğlu neden vefat etti, hastalığı neydi?

93 yaşında olan Mahmut Ustaosmanoğlu, yaşlılığa bağlı nedenlerden dolayı geçtiğimiz haftalarda hastaneye kaldırılmıştı. Ustaosmanoğlu, yine aynı sebeplere bağlı olarak 23 Haziran 2022 günü hayatını kaybetti. Acı haberi torunu paylaştı.