İstanbul Finans Merkezi nerede, hangi ilçede, nasıl gidilir?

İstanbul Finans Merkezi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmen açılıyor. Bu açılış töreninden sonra faaliyete geçecek olan İstanbul Finans Merkezi’nin nerede olduğu merak ediliyor. İstanbul Finans Merkezi’ne nasıl gidilir?
İstanbul Finans Merkezi nerede, hangi ilçede, nasıl gidilir?

Türkiye’nin çok önemli vizyon projeleri arasında gösterilen İstanbul Finans Merkezi ile alakalı olarak tarihi bir gün yaşanıyor. 50 bin kişiye istihdam alanı oluşturacak olan İstanbul Finans Merkezi bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı açılış töreni ile faaliyete başlıyor.

İstanbul Finans Merkezi, 1,3 milyon metrekare ofis alanı, 100 bin metrekarelik alışveriş merkezi, 2 bin 100 kişilik kongre merkezi, 5 yıldızlı oteli ve akıllı şehir modeli ile yurt içi ve yurt dışından çok sayıda misafiri ağırlayacak.

Türkiye Varlık Fonu sahipliğinde ve Çevre , Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda tamamlanan İstanbul Finans Merkezi bankalar etabı bugün açılacak. İçerisinde, akademi ve araştırma merkezi de yer alıyor. Dünya standartlarında bir eğitim merkezi olacak. Bu eğitim sayesinde finans alanında ihtiyaçlara yönelik katkı sağlayacak.

İSTANBUL FİNANS MERKEZİ ÖZELLİKLERİ

2 bin 100 kişi kapasiteli kongre merkezi de aynı işlevi görecek. Burada kültürel, sanatsal etkinlikler yapacak. Şirketler kendilerini tanıtacaklar. Finansın her türlü sorunun tartışıldığı görüşüldüğü bir merkez haline gelecek. İçindeki 400 yatak kapasiteli 5 yıldızlı bir otel mevcut.

İSTANBUL FİNANS MERKEZİ NEREDE?

İstanbul Finans Merkezi Ümraniye ilçesinde bulunmaktadır. Ümraniye ilçesinde kolaylıkla İstanbul Finans Merkezi’ne ulaşılabiliyor. Toplu ulaşım ile de İstanbul Finans Merkezi’ne gitmek mümkündür. Metro, İETT, taksi gibi farklı seçeneklerle İstanbul Finans Merkezi’ne ulaşılabiliyor. Ayrıca özel vasıtalarla da bu merkeze erişmek daha kolay ve mümkün olabiliyor. Bu konuda navigasyon destekleri alınabilir.